Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині розповіли, від чого залежить старт переговорів щодо членства України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині розповіли, від чого залежить старт переговорів щодо членства України в ЄС

У Німеччині чекають більше реформ від Києва

8 листопада 2023, 16:44
Поділіться публікацією:

Рішення лідерів країн Європейського Союзу щодо початку вступних переговорів з Україною залежатиме від двох чинників. Один із них стосується реформ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар німецького уряду, повідомляє "Sky News".

У Німеччині розповіли, від чого залежить старт переговорів щодо членства України в ЄС

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

У Берліні зазначили, що початок переговорів залежатиме від того, наскільки успішно Україна проведе реформи і виконає критерії для вступу в блок.

При цьому прес-секретар додав, що Німеччина перед ухваленням рішення щодо переговорів "ретельно вивчить" рекомендації Єврокомісії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що ми очікуємо на історичний висновок ЄС щодо виконання нашою країною рекомендацій Єврокомісії. Він також наголосив, що Україна готує подальші кроки в рамках євроінтеграції після цього висновку – законодавчу роботу, посилення інституцій держави. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що саме Україна вивела Європейський Союз, який відмовлявся розширюватися з коми. Тим часом, як мінімум, дві держави-члени ЄС вже заявили, що блокуватимуть євроінтеграцію нашої країни, якщо та не виконає їхніх умов. Угорщина вимагає від України виконання вимог щодо мови та освіти для національних меншин. А Польща – вирішення проблеми ексгумації останків поляків на українській території (жертви Волинської трагедії, яку поляки називають "Волинською різаниною"). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дані заяви та європерспективи України.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що означатимуть сьогодні переговори з РФ: чому на Заході почали просувати питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини