Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині розповіли, яка помилка Росії може призвести до зупинки Північного потоку-2
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині розповіли, яка помилка Росії може призвести до зупинки Північного потоку-2

Німеччина може зупинити проект "Північного потоку-2" залежно від розвитку ситуації з російською агресією проти України

30 грудня 2021, 14:52
Поділіться публікацією:

Питання запуску "Північного потоку-2" має розглядатися насамперед у юридичній площині. Але навіть якщо по юридичній частині щодо запуску "Північного потоку-2" не буде питань, то спроба Росії розпочати новий виток агресії проти України може перекреслити всі плани,  роботу трубопроводу доведеться відразу зупинити. Як передає портал "Коментарі", про це заявив віце-канцлер Німеччини, федеральний міністр економіки та захисту клімату Роберт Хабек в ефірі телеканалу ZDF, пише DW.

У Німеччині розповіли, яка помилка Росії може призвести до зупинки Північного потоку-2

Роберт Хабек. Фото: УНН

Роберт Хабек зазначив, що важливо розуміти, що Німеччина – це правова держава, де всі дозволи видаються виключно, базуючись на правовій основі. Тому запуск "Північного потоку-2" відбудеться лише в тому випадку, якщо це не суперечитиме законам.

Віце-канцлер зазначив, що єдиний випадок, коли можуть бути задіяні політичні важелі – це, коли Росія, порушуючи всі домовленості, вирішить розпочати нове вторгнення в Україну. Тоді можуть бути задіяні санкції. Роберт Хабек зазначив, що Німеччина постійно стежить за ситуацією, яка виникла на сході України, куди Росія стягнула свої війська.

За словами віце-канцлера, Захід не повинен покладати всі надії виключно на "Північний потік-2", тим самим втрачаючи увагу до України, яка всі ці роки була єдиною та надійною країною-транзитером. Тепер настав час діяти по-іншому, допомагаючи Україні переходити на відновлювані джерела енергії. Німеччина готова допомогти Україні стати енергонезалежною.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Великій Британії знову нагадали Росії про санкції у разі рішення Путіна розпочати наступ на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини