Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині стривожені тим, що вже почало відбуватися у США: побоюються за Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині стривожені тим, що вже почало відбуватися у США: побоюються за Україну

Німеччина та інші країни ЄС почали оцінювати наслідки можливого президентства Трампа.

8 лютого 2024, 09:52 comments1630
Поділіться публікацією:

У Німеччині політики серйозно стривожені тим, що республіканці в Сенаті США провалили голосування щодо надання Україні нової військової допомоги. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє DW.

У Німеччині стривожені тим, що вже почало відбуватися у США: побоюються за Україну

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Як заявив голова комітету Бундестагу з міжнародних справ Міхаель Рот із Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), блокування допомоги Україні в Конгресі – лише перше передвістя того, що ще може статися, якщо Дональда Трампа переоберуть у Білий дім у листопаді.

"Тоді відразу безпеку Європи більше не буде гарантовано. Майбутнє вільної та незалежної України опиниться у найвищій небезпеці", – попередив Рот.

Водночас він розкритикував позицію Євросоюзу, який надто довго сподівався, що США продовжать надавати Україні всебічну військову підтримку.

"Ми, європейці, повинні нарешті взяти на себе більше відповідальності, щоб стримати і зупинити російський імперіалізм. Це правильний шлях, незалежно від того, як зватимуть наступного президента (США) — Трамп або Байден", — підкреслив Міхаель Рот.

Експерт Християнсько-демократичного союзу (ХДС) із зовнішньої політики Норберт Рьоттген назвав позицію республіканців, які блокували допомогу Україні в Сенаті, "руйнівною для зовнішньополітичної ваги США".

За його словами, конфлікт між демократами та республіканцями у цьому питанні послаблює довіру союзників до Сполучених Штатів та спонукає такі держави, як Китай та Іран, кинути США військовий виклик. Політик також закликав Європу зміцнювати її безпеку у світлі можливого повернення Дональда Трампа до президентської влади.

"Ми повинні нарешті прокинутися та підготуватися до можливого президентства Дональда Трампа, вкладаючи значні кошти у нашу власну безпеку", — наголосив Рьоттген.

Читайте також на порталі "Коментарі" – сенат США вирішив переглянути законопроект про допомогу Україні: у чому його особливість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини