Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині відповіли, чи зможе Європа компенсувати допомогу США для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині відповіли, чи зможе Європа компенсувати допомогу США для України

У Берліні сумніваються, що можуть надати Україні допомогу в матеріальному та у грошовому плані, порівнянну до тієї, яку надають США

28 грудня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Німеччина та Європейський Союз не зможуть компенсувати втрату підтримки США для України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив лідер німецької партії "Зелені" Омід Нуріпур, повідомляє "n-tv".

У Німеччині відповіли, чи зможе Європа компенсувати допомогу США для України

Омід Нуріпур. Фото з відкритих джерел

"Навряд чи можливо просто компенсувати те, чого американці досягли до цього часу ні в матеріальному, ні в грошовому плані. Але, звичайно, у цьому випадку ми, європейці, маємо посилити нашу підтримку України", — сказав німецький політик.

Зазначимо, у Конгресі США не змогли схвалити запит Джо Байдена на виділення понад 100 млрд. доларів на потреби національної безпеки до кінця 2023 року. У цьому запиті понад 60 млрд. доларів передбачено для України.

Головним каменем спотикання стали республіканці, які відмовлялися підтримувати ініціативу. Вони вимагають, щоб Білий дім вніс у свій запит їхні пропозиції щодо посилення безпеки кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — адміністрація Білого дому сподівається, що у січні наступного року американські парламентарі нарешті проголосують за законопроект про додаткове фінансування військової допомоги для України. Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель поставив під сумнів, чи готові країни-члени Євросоюзу вжити всіх заходів і надати всю підтримку, яка потрібна Києву для протидії російській агресії. При цьому лідери ЄС – Німеччина та Франція запевняють, що не залишать Україну. Відповідні заяви зробили і канцлер ФРН Олаф Шольц та французький президент Еммануель Макрон. Як ситуація з підтримкою України розвиватиметься далі? Що слід зрозуміти і нам, і нашим закордонним партнерам? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" — Україна буде зі зброєю, незалежно від позиції країн-партнерів: Ентоні Блінкен розповів про мету США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини