Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині закликали Європу готуватися до великої війни: з'явився новий Гітлер
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині закликали Європу готуватися до великої війни: з'явився новий Гітлер

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус порівняв Путіна з Гітлером

12 квітня 2024, 10:20 comments2091
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус порівняв війну Росії проти України з анексією гітлерівської Німеччиною чехословацької території у 1938 році та заявив, що Європа має готуватися до широкомасштабної атаки РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У Німеччині закликали Європу готуватися до великої війни: з'явився новий Гітлер

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

На презентації нової біографічної книги про прем'єр-міністра Великобританії та одного з переможців у Другій світовій війні Вінстона Черчілла він зазначив, що російський лідер Володимир Путін не зупиниться, коли війна проти України закінчиться.

"Він також чітко заявив про це. Так само чітко, як і (лідер нацистської Німеччини Адольф) Гітлер, який також завжди говорив, що не зупиниться", – зазначив Пісторіус.

Водночас міністр назвав Черчілля сильним лідером із чітким баченням у важкі часи. За його словами, зіткнувшись із війною, люди обирають лідера, "якому вони довіряють і за яким вони йдуть, навіть якщо він описує світ похмурими словами".

Пісторіус ще раз закликав до послаблення обмежень на борги Німеччини, щоб допомогти зміцнити її армію після того, як у 2027 році вичерпається спеціальний позабюджетний фонд на суму 100 млрд євро.

"Ми повинні повернути цю країну в таке становище, щоб вона могла себе захистити. Ми повинні вирішити зараз, чи хочемо ми підготуватися до реальної загрози з боку Путіна, чи хочемо полегшити йому завдання", – резюмував міністр оборони Німеччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Німеччині 30 депутатів від округу Укермарк у Бранденбурзі оприлюднили відкритий лист із вимогою до Берліна припинити постачання зброї Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовляється надати Taurus: президент Володимир Зеленський назвав головний страх канцлера Німеччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини