Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині знайшли нову причину, що ускладнює передачу Україні ракет Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині знайшли нову причину, що ускладнює передачу Україні ракет Taurus

Навчання українських військових може зайняти чимало часу

25 вересня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Проблемами для передачі Німеччиною далекобійних ракет Taurus Києву є тривале навчання українських військових, а також фахівці, які мають програмувати цілі ракет. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bild".

У Німеччині знайшли нову причину, що ускладнює передачу Україні ракет Taurus

Ракета Taurus. Фото з відкритих джерел

За даними видання, виробник MBDA оцінює, що ознайомлення українських військових із цією системою озброєння триватиме близько трьох місяців.

Крім того, йдеться в матеріалі, програмування цілей Taurus має здійснюватися в Україні, тому це навряд чи робитимуть солдати Бундесверу з політичних міркувань. Через це пройде ще більше часу, перш ніж ЗСУ зможуть розгорнути ракети, навіть якщо навчання прискорять.

Можливим проміжним рішенням є залучення фахівців, які не належать до Бундесверу чи німецької влади, які й здійснюватимуть програмування цілей в Україні.

Депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії Маркус Фабер розкритикував уряд, вказавши на те, що перший запит на отримання ракет Київ надіслав понад чотири місяці тому, і цей час можна було б використати для успішного завершення навчання.

"Аргументи канцлера (Олафа Шольца) щодо зволікання тепер не мають сили. Здоровий глузд диктує, що Taurus потрібно доставити (в Україну) негайно", – закликав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що Україна ще у травні офіційно запросила у Німеччини далекобійні ракети Taurus, Берлін продовжує зволікати. А виходячи із заяви міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, найближчим часом на позитивне рішення Україні точно чекати не варто. Глава Міноборони ФРН заявив журналістам, що навіть, якщо Вашингтон прийме позитивне рішення щодо ЗРК ATACMS для України, Німеччина не буде відразу приймати аналогічне рішення щодо ракет Taurus.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини