Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині зробили тривожну заяву про необхідність постачання російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині зробили тривожну заяву про необхідність постачання російського газу

Німеччина може бути змушена згорнути або навіть відключити промислові потужності, якщо угода про транзит газу між Україною та Росією не буде продовжена

12 червня 2023, 17:37 comments4949
Поділіться публікацією:

Промисловість Німеччини може зіткнутися з небувалими раніше проблемами, якщо російський газ перестане надходити в країну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек, пише "Bloomberg".

У Німеччині зробили тривожну заяву про необхідність постачання російського газу

Російський газ. Фото: з відкритих джерел

Хабек зазначив, що необхідно дотримуватися правил розподілу тягаря потенційної нестачі газу в Східній Європі, а це означає, що Німеччині доведеться експортувати газ, щоб компенсувати дефіцит, а виробникам найбільшої економіки Європи можуть бути обмежені або скорочені поставки.

"Не існує безпечного сценарію розвитку подій", — сказав Хабек, зазначивши при цьому, що додаткові потужності, в тому числі запланований термінал СПГ на північному узбережжі Німеччини, який викликав опір місцевих жителів та екологічних груп, будуть необхідні для підтримки поставок як в Східну Німеччину, так і в Східну Європу.

Як йдеться в матеріалі, згідно зі звітом Центру глобальної енергетичної політики, навіть якщо деякі поставки продовжаться після 2024 року, малоймовірно, що чинну угоду щодо транзиту буде подовжено на аналогічних умовах, враховуючи відсутність політичної підтримки.

"Прямі переговори між Україною і Росією щодо подовження транзитного контракту в нинішніх умовах виглядають вкрай неправдоподібно", — вважають автори доповіді Анн-Софі Корбо і Тетяна Мітрова.

Зазначимо, незважаючи на повномасштабне вторгнення Кремля Україна, як і раніше, отримує плату за транзит, дозволяючи російському газу проходити через свою територію в такі країни, як Австрія, Словаччина, Італія та Угорщина.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тепер без російського газу: у яких країнах ЄС найбільше зросли ціни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини