Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині зростає кількість екстремістів: спецслужби знайшли російський слід
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині зростає кількість екстремістів: спецслужби знайшли російський слід

Ключовою загрозою для внутрішньої безпеки ФРН є зростання кількості послідовників правоекстремістських рухів

18 червня 2024, 17:20 comments2917
Поділіться публікацією:

Російська агресія проти України призвела до того, що у Німеччині зафіксували зростання екстремістів. Також на це вплинула ескалація конфлікту на Близькому Сході. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Deutsche Welle", цитуючи заяву президента Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Томаса Хальденванга.

У Німеччині зростає кількість екстремістів: спецслужби знайшли російський слід

Екстремісти у Німеччині. Фото: Getty Images

Зазначається, що урядовець назвав ключовою загрозою для внутрішньої безпеки країни зростання кількості послідовників правоекстремістських рухів.

2023 року в Німеччині налічувалося близько 40 600 правих екстремістів, і це більше, ніж у попередньому році. Збільшилася і кількість лівих екстремістів – з 36 500 у 2022 році до 37 000.

Федеральне відомство з охорони конституції заявило, що зріс ризик джихадистських атак, і причиною цього став напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер пояснила, що ситуація із безпекою всередині країни залишається напруженою. Також вона згадала про постійну загрозу для внутрішньої безпеки держави з боку Росії, зокрема йшлося про кібератаки, шпигунство та поширення дезінформації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поразка у війні буде фатальною для України та Європи. Про це в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung сказала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Міністр зазначила, Німеччину та НАТО в цілому очікують серйозних наслідків, якщо вони не підтримуватимуть Київ у протистоянні РФ.

"Якщо ми не продовжимо підтримувати Україну, ми ризикуємо, що війська Путіна стоятимуть на кордоні з Польщею. Війна незабаром буде на території ЄС та НАТО. Майже неможливо оцінити, скільки б це коштувало, якби нам довелося самим захищати свою свободу та безпеку". Зрештою справа зводиться до одного: підтримка України також утримує війну подалі від нас самих", — зазначила топ-дипломат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини