Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині звернулися до друга Путіна Шредера із закликом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині звернулися до друга Путіна Шредера із закликом

Німецький міністр закликав Шредера піти із СДПН через дружбу з Путіним

30 березня 2024, 11:38
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Німеччини, член Соціал-демократичної партії (СДПН) Карл Лаутербах закликав екс-канцлера Герхарда Шредера залишити партію через близькість до лідера РФ Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це міністр написав у Twitter (X).

У Німеччині звернулися до друга Путіна Шредера із закликом

Герхард Шредер. Фото: з відкритих джерел

Лаутербах зазначив, що колись дуже поважав Герхарда Шредера, оскільки, за його словами, той мав сміливість проводити реформи навіть якщо не все йшло як слід.

"Сьогодні, на жаль, за нього соромно. Він більше не має нічого спільного із СДПН. Як "друг" Путіна, він має просто вийти з нашої партії", – заявив німецький міністр.

Лаутербах послався на інтерв'ю зі Шредером, яке взяло у нього інформаційне агентство dpa. У ньому колишній канцлер чітко дав зрозуміти, що він вірний своїй дружбі з Путіним більш як за два роки після нападу Росії на Україну. Шредер обґрунтував це тим, що його добрі зв'язки з Кремлем, можливо, допоможуть покласти край війні в Україні: "Ми багато років розумно працювали разом. Можливо, це все ще може допомогти знайти рішення шляхом переговорів, я не бачу іншого рішення".

Раніше Шредер підтримав чинного канцлера Олафа Шольца, який відмовився постачати Україні ракети Taurus.

"Я думаю, що Олаф Шольц робить те, що я очікував би від німецького канцлера на даний момент", – сказав колишній лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Герхард Шрьодер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає, що його рішення не постачати Україні крилаті ракети Taurus пов'язане із прагненням запобігти прямому зіткненню Росії та НАТО.

Олаф Шольц заявив, що як глава уряду він має відповідати за питання війни та миру – зокрема, коли йдеться про безпеку в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини