Головна Новини Світ Німеччина У Путіна розповіли про пропозицію генсека ООН щодо "зернової угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна розповіли про пропозицію генсека ООН щодо "зернової угоди"

У Путіна розкрили деталі пропозиції генсека ООН

25 липня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відправив лист російському президенту Володимиру Путіну, де виклав нову пропозицію щодо "зернової угоди". Також він пообіцяв виконати частину домовленостей, що пов'язані з Росією

У Путіна розповіли про пропозицію генсека ООН щодо "зернової угоди"

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

Про це з прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков,  повідомляє ТАСС.

"Справді, у листі пана Гутерреша йшлося знову про якийсь план дій і обіцянка того, що колись можна буде виконати російську частину цих домовленостей", — заявив Пєсков.

Речник Путіна вкотре повторив кремлівську версію та додав, що сьогодні повернутися до виконання "зернової угоди неможливо, бо нібито вона не виконується.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ООН закликали Кремль повернутися до "зернової угоди". Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав РФ повернутися до "зернової угоди" після того, як він зробив Кремлю нову пропозицію. За його словами, сьогодні Росія та Україна забезпечують ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки у всьому світі. Гутерреш заявив, що зі своєї сторони підтверджує, що підтримує забезпечення доступу на ринки усього світу продовольства, добрив як з України, так і Росії. Тож у такий спосіб, продовольча безпека нібито буде "забезпечена для всіх".

Також "Коментарі" повідомляли про те, кого потрібно підключати до переговорів щодо зернової угоди. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з турецьким лідером Реджепом Ердоганом, намагаючись вирішити проблему зі зривом росіянами зернової угоди. Поки що від Туреччини особливої допомоги у цьому напрямі немає. Швидше, вона озвучує російські вимоги, які здатні реанімувати роботу морського зернового коридору. Тим часом стало відомо, що РФ додатково замінувала підходи до українських портів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини