Головна Новини Світ Німеччина У РФ відреагували на рішення Німеччини заборонити російську символіку 8 та 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ відреагували на рішення Німеччини заборонити російську символіку 8 та 9 травня

Москва назвала рішення Берліна дискримінацією, що суперечить духу історичного примирення між народами Росії та Німеччини

8 травня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:

Враховуючи той факт, що триває повномасштабна війна в Україні, поліція Берліна ухвалила рішення заборонити демонструвати російську символіку на пам'ятних заходах, які відбудуться 8 та 9 травня з нагоди 79-ї річниці перемоги над фашизмом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє RBB24.

У РФ відреагували на рішення Німеччини заборонити російську символіку 8 та 9 травня

Росіяни у Німеччині на День перемоги. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що берлінська поліція представила правила, які поширюються на радянські меморіали в місті та його найближчих околицях. Відповідно, у середу та четвер на радянських меморіалах у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайді, а також у їхній безпосередній близькості, забороняється вивішувати ряд символів. Зокрема, російські прапори, георгіївські стрічки, уніформу чи частини форменого одягу, що відповідають відмітним знакам, у тому числі у "видозмінених формах". Заборонено також марші, військові пісні, символи, що прославляють вторгнення РФ в Україну, зокрема, літера "Z".

При цьому в поліції уточнили, чи звільнені від цих правил ветерани Другої світової війни, дипломати та інші представники держави.

Водночас видання повідомляє, що посольство Росії в Берліні закликало столичну владу зняти заборону на розміщення російських прапорів та іншої символіки.

"Ми вважаємо це дискримінацією, яка суперечить духу історичного примирення між народами Росії та Німеччини у післявоєнний період. Ми вважаємо рішення берлінської влади неприйнятним", — заявили в посольстві.

Варто зазначити, що поліція Берліна також оголосила про заборону використати прапор України на масових заходах 8 та 9 травня поблизу радянських меморіалів пам'яті про Другу світову війну. Заборона також відноситься до прапорів Росії та інших символів.

Берлінська поліція видала указ про заборону використання прапорів України, Росії, георгіївських стрічок та військової уніформи під час заходів поблизу радянських меморіалів. Відповідний указ стосується російсько-німецького закону про догляд за військовими могилами, який взяла на себе Німеччина 1992 року.

Як пояснила німецька поліція, "акт пам'яті та поваги цих меморіалів та монументів має зберігатися також на тлі російсько-української війни".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини