Головна Новини Світ Німеччина Україна отримає футуристичну зброю: що таке Skynex
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає футуристичну зброю: що таке Skynex

Німеччина погодилась передати Україні сучасну систему ППО Skynex, яка здатна захистити українські міста від ворожих дронів та ракет.

2 березня 2023, 18:10 comments3622
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Уряд Німеччини вирішив передати Україні новітню систему протиповітряної оборони Skynex. Головне завдання цієї системи ППО знищувати ворожі дрони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Wall Street Journal.

Україна отримає футуристичну зброю: що таке Skynex

Система ППО Skynex. Фото з відкритих джерел

Керівник концерну Rheinmetall Армін Паппергер повідомив, що за дорученням уряду Німеччини Україна має до кінця 2023 року отримати системи ППО Skynex. Вартість контракту складає 200 млн євро.

Вперше систему Skynex презентували у Франції на виставці Eurosatory 2016. Обладнання складається з кількох модульних частин: Командна система Oerlikon Skymaster; радар X-TAR3D; сенсорний блок MSU та гармата Oerlikon Gun Mk3.

Вся система керується через командний пункт Oerlikon Skymaster, який використовує радар X-TAR3D для виявлення ворожих цілей: літаків, дронів, ракет, мінометних снарядів. Радіус дії радара складає до 50 км. Сенсорний блок MSU допомагає автоматично класифікувати цілі та передавати сигнал на гармати, які знаходяться найближче для ураження об’єктів.

За допомогою баштового модуля Skyranger, на якому встановлена 35-мм гармата Oerlikon Gun Mk3 система ППО збиває цілі. Швидкість стрільби складає близько 1000 пострілів за хвилину, а дальність радіуса ураження – 4 км. Гармату можна розміщувати на різних об’єктах, зокрема на бронетранспортери чи спеціальні вантажівки.

Переглянути як система ППО Skynex збиває миттєво вісім ворожих дронів можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина почала випробування нової зброї. Україна отримає її першою у світі.

Також "Коментарі" писали, що Шольц зробив тверду заяву про імперіалізм Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини