Головна Новини Світ Німеччина Україна отримає від Німеччини найбільший пакет військової допомоги від початку війни: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає від Німеччини найбільший пакет військової допомоги від початку війни: деталі

Нове озброєння надійде в Україну вже протягом найближчих тижнів та місяців

13 травня 2023, 09:24
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини дала "зелене світло" на відправку Києву чергового пакету військової допомоги на суму близько 2,7 мільярда євро протягом найближчих тижнів і місяців. Як передає портал "Коментарі", про це пише Spiegel із посиланням на урядові джерела.

Україна отримає від Німеччини найбільший пакет військової допомоги від початку війни: деталі

Україна - Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що перелік нового озброєння досить довгий. Україна отримає ще 20 бронетранспортерів Marder та 30 танків Leopard 1. Крім того, очікується постачання 18 колісних гаубиць, яке вже анонсували на кінець 2022 року. Також федеральний уряд планує поставити ще чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, 12 пускових установок IRIS-T-SLS та сотні керованих ракет для цієї системи.

Берлін також хоче допомогти Україні у розвідці ворожих позицій. Заплановано постачання до 200 розвідувальних безпілотників. Також планується передати 100 захищених бойових машин, які насамперед використовуватимуться для транспортування військ на фронт, та понад 100 машин логістичної підтримки.

У матеріалі йдеться про те, що це найбільший пакет озброєнь, який Німеччина надала для посилення українських збройних сил з початку війни у лютому 2022 року. З новим постачанням зброї федеральний уряд зосереджується на двох напрямках. З одного боку, сухопутні війська України мають бути посилені за допомогою бронетранспортерів та основних бойових танків. Крім того, Німеччина хоче кардинально модернізувати протиповітряну оборону України та зробити це у максимально короткі терміни.

За інформацією видання, цей пакет буде оголошено паралельно із врученням премії Карла Великого президентові України Володимиру Зеленському в неділю в Аахені – як чіткий символ німецької солідарності з Україною. Можливо, Зеленський приїде до Німеччини на церемонію нагородження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США на межі дефолту: у Білому домі дали відповідь – чи триватиме військова підтримка України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.spiegel.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини