Головна Новини Світ Німеччина Україна планувала отримати від Німеччини сотню САУ PzH 2000: чому домовленості зірвалися
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна планувала отримати від Німеччини сотню САУ PzH 2000: чому домовленості зірвалися

За інформацією ЗМІ, Україна та Німеччина не змогли укласти замовлення на сотню САУ PzH 2000

15 листопада 2023, 13:55
Поділіться публікацією:

Україна та Німеччина не змогли домовитися про замовлення сотні САУ PzH 2000. Контракт, про який говорили ще влітку 2022 року, так і не було укладено. Як передає портал "Коментарі", про це в Twitter (Х) повідомив німецький журналіст Бйорн Мюллер.

Україна планувала отримати від Німеччини сотню САУ PzH 2000: чому домовленості зірвалися

САУ PzH 2000. Фото з відкритих джерел

Журналіст заявив, що у нього відбулася розмова з представником KNDS (конгломератом німецького Krauss Maffei Wegmann та французького Nexter). За його словами, контракт на 100 німецьких САУ PzH2000 для України досі не підписано. Причин цього не називаються.

При цьому проект із постачання САУ RCH 155 зараз знаходиться лише на стадії створення виробничої лінії. Відомо, що Україна має отримати 18 гаубиць. Сам собою напрошується висновок, що постачання такого необхідного озброєння для України з невідомих причин затягується.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Палата представників (нижня палата парламенту США) продовжила тимчасове фінансування уряду, щоб уникнути зупинення його роботи (шатдауну). У законопроекті, який тепер вирушає до верхньої палати (Сенат), як і хотіли республіканці, немає коштів ні Україні, ні Ізраїлю. Тим часом у Держдепі попередили, що вичерпано практично всі виділені раніше кошти на підтримку України. Тим часом екс-командувач армією США в Європі Бен Ходжес закликає адміністрацію Байдена кардинально змінювати свою політику щодо надання допомоги Україні, почавши, нарешті, давати стільки, щоби ми не просто продовжували боротьбу, а й отримали можливість перемогти. Про що говорять ці заяви? Чого чекати на Україну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому ЄС виявився не готовим поставити обіцяні снаряди Україні: які перспективи подальшої підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини