Головна Новини Світ Німеччина Українців в Німеччині можуть позбавити фіндопомоги: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців в Німеччині можуть позбавити фіндопомоги: в чому причина

За інформацією видання BIld, уряд Німеччини планує позбавити допомоги тих, хто відмовляється працювати

30 грудня 2023, 12:42 comments1297
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини планує позбавити допомоги тих українських біженців, які вже певний період часу в країні, проте досі відмовляються працювати. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "BIld".

Українців в Німеччині можуть позбавити фіндопомоги: в чому причина

Допомога українцям у Німеччині. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що в міністерстві праці ФРН вже прямо говорять про те, що тим, хто відмовиться працювати, у перспективі взагалі скасують допомогу – принаймні на термін до 2 місяців (у цьому випадку для людей, які перебувають на соцзабезпеченні, держава покриє лише витрати на проживання та комунальні послуги).

В матеріалі йдеться, що після закінчення 2 місяців центр зайнятості знову запропонує одержувачу допомоги нову роботу. У разі відмови будуть серйозні санкції.

Варто зазначити, що сьогодні Німеччина є лідером за кількістю прийнятих переселенців з України – понад 1 млн біженців знайшли прихисток у цій європейській країні й отримують фінансову допомогу. Водночас, за майже 2 роки бойових дій в Україні лише частка біженців працевлаштувалися. Решта – залишаються без роботи або ж працюють віддалено в Україні та отримують дохід та європейські пільги. Тому в Німеччині стурбовані такою ситуацією і пропонують змінити систему виплат для тих, хто без поважних причин не йде працювати.

В уряді вважають за потрібне запропонувати кожному повнолітньому українському біженцю роботу. В разі, якщо вони відмовляються від неї, соціальні виплати повинні бути зменшені або і взагалі скасовані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські біженці почали сумніватися, чи залишатись їм у Польщі: що сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українці, які рятуючись від війни, перебралися до Румунії, тепер масово виїжджають із цієї країни та повертаються додому. Що виглядає дуже дивним, особливо з приходом зими. Причинами цього є фінансові та мовні проблеми, з якими зіткнулися наші співвітчизники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини