Головна Новини Світ Німеччина Український посол в Німеччині назвав причини "повільного контрнаступу" та зробив заяву про Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Український посол в Німеччині назвав причини "повільного контрнаступу" та зробив заяву про Захід

Олексій Макеєв пояснив ситуацію під час контрнаступу

27 серпня 2023, 18:35
Поділіться публікацією:

Український посол в Німеччині Олексій Макеєв назвав причини "повільного контрнаступу". За його словами, серед причин нерішучість Заходу в передаванні Україні сучасної зброї. Тож поки цивілізовані країни сумнівалися щодо передачі деяких видів зброї, окупанти звели потужні лінії оборони. Про це український дипломат розповів в інтерв'ю німецькому Deutschlandfunk

Український посол в Німеччині назвав причини "повільного контрнаступу" та зробив заяву про Захід

Олексій Макеєв (фото з відкритих джерел)

За словами Макеєва, дуже багато часу пішло на підготовку українських військових. Це дало можливість росіянам добре вибудувати лінії оборони, зокрема мінно-загороджувальні поля. 

"Одним із наслідків зволікань Заходу стало те, що це дало Москві час укріпити російські позиції на захоплених українських територіях і захистити їх мінливо-вибуховою загороджувальною смугою, ширина якої подекуди сягнула 20 кілометрів", — відповів дипломат. 

Також сказав, що Україні потрібні F-16 та ракети Taurus. Та наголосив, що Захід не змушує Україну до переговорів з Кремлем. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина відмовляється від своїх зобов'язань перед НАТОУряд Німеччини відмовився від свого зобов’язання збільшити витрати на оборону до 2% ВВП на рік. 

На саміті НАТО у Вільнюсі керівники урядів та держав погодилась, що витрати на оборону повинні збільшитись. Під час промови на саміті канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина з цього моменту буде виділятиме понад 2% ВВП країни на оборону.

Однак тепер німецький уряд змінює свою позицію. Джерело Reuters повідомило, що відповідний пункт у законопроєкті про бюджет оборони країни було вилучено та замінено. У документі тепер зазначалось, що Німеччина повинна досягти середнього показника у 2% впродовж п'яти років. Таким чином це формулювання м'якше та більш розтягнуте в часі, ніж те, яке озвучував Шольц на саміті НАТО.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 серпня 2023, 18:17

Брехня Божого народу. Їхній Бог казав у Біблії, що вони і його обікрали. вони майже рік хвалились, як пройдуть ті перешкоди, як ніж у масло. Де була розвідка, яка не помітила мін? А знання стратегів Залужних з православними бубнами, про класичну тактику про мінування підходів перед лінією оборони? Замість навчання у ЄС обрані просто відпочивали, а зараз говорять про якійсь український унікальний шлях. Такий унікальний шлях був і у 1991, а насправді створили копію русского миру. Вони навмисно затягують і створюють відосики з виставами Сенцова. Приклад: Кримський міст важливий саме залізничною ділянкою. Чому її не чіпали, а трохи шкодили автомобільній ділянці? Коли корумповані на результат будуть працювати? Юдеям ще не достатньо слов'янської крові?


Новини