Головна Новини Світ Німеччина В аеропорту Мюнхена затримали шпигуна, якого підозрюють у роботі на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

В аеропорту Мюнхена затримали шпигуна, якого підозрюють у роботі на Росію

Німецькі спецслужби затримали ймовірного шпигуна, що працював на Росію. Це вже вдруге розвідка Німеччини за останній місяць викриває російських шпигунів у своїй країні.

26 січня 2023, 11:48
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

За підозрою у державній зраді в аеропорті Мюнхена затримали громадянина Німеччини. Ймовірно чоловік передавав дані розвідки російським спецслужбам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

В аеропорту Мюнхена затримали шпигуна, якого підозрюють у роботі на Росію

В Німеччині арештували можливого російського шпигуна. Фото з відкритих джерел

За повідомленням видання The Guardian генеральна прокуратура Німеччини затримала чоловіка, якого називають Артур Е. Це сталося в аеропорту німецького міста Мюнхен. Ймовірний шпигун був заарештований 22 січня після прибуття його літака з США до Німеччини.

Німецька прокуратура вважає, що Артур Е. не належав до розвідки Німеччини, але наголошує, що чоловік ймовірно передавав дані співробітника німецької розвідки BND, якого затримали в грудні 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині затримали спецслужбовця розвідки BND, який ймовірно був подвійним агентом. Німецькі служби не розкривають подробиць у справі затриманого шпигуна, який працював на Росії. Глава BND Бруно Каль говорить, що "у цьому випадку особливо важливі обережність та обачність". Затриманий нещодавно Артур Е. ймовірно отримував розвіддані від чоловіка, якого заарештували в грудні та називають Карстена Л.

Також "Коментарі" писали про українського бізнесмена, який працював на ГУР і попередив про повномасштабне вторгнення Росії. Саме ця інформація за словами керівника розвідки України допомогла втримати Київ від російського нападу. Проте чоловіку через кілька днів зателефонували співробітники СБУ і назначили йому зустріч в центрі Києва. 45-річний чоловік прийшов на зустріч та був убитий працівником Служби безпеки України, яка зазначила, що бізнесмен був зрадником. Через кілька днів Зеленський нагородив чоловіка орденом Героя України посмертно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини