Головна Новини Світ Німеччина В Німеччині Шольца порівняли з аутистом: як завершився гучний політичний скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

В Німеччині Шольца порівняли з аутистом: як завершився гучний політичний скандал

В Німеччина голова оборонного комітете Марі-Агнес Штрак-Циммерманн порівняла канцлера Олафа Шольца із аутистом і заявила, що до нього просто неможливо достукатися. Така заява політика викликала шквал критики

30 травня 2024, 19:15
Поділіться публікацією:

У Німеччині виник скандал довкола головної кандидатки Вільної демократичної партії та очільниці оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн. Зокрема, вона заявила, що канцлер Олаф Шольц "має ознаки аутизму".

В Німеччині Шольца порівняли з аутистом: як завершився гучний політичний скандал

Олаф Шольц

"Після трьох років я зрозуміла, що він має майже аутистичні ознаки, як з точки зору його соціальних контактів у політиці, так і з точки зору його нездатності пояснити свої дії громадянам",
 – сказала Штрак-Ціммерманн.

При цьому вона поскаржилася на те, що до Шольца просто неможливо достукатися, і додала, що канцлер є "кричуще самовпевненим". Окрім того, депутатка звинуватила Шольца за те, що він копіює поведінку своєї попередниці Ангели Меркель, а політику проводить тільки опираючись на соціологічні дослідження, і робить виключно те, що сподобається виборцям.

Такі заяви не підтримали її колеги. Зокрема, співголова СДПН Ларс Клінгбайль почав вимагати від політика вибачень.

"Якщо пані Штрак-Циммерманн має хоч трохи порядності, вона вибачиться перед федеральним канцлером",
 – сказав Клінгбайль.

Окрім того, генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт заявив, що своїми звинуваченнями Штрак-Циммерманн зруйнує репутацію Німеччини.

У свою чергу головна кандидатка на євровиборах від СДПН Катаріна Барлі також розкритикувала коментарі Штрак-Циммерманн, підкресливши, що вони перетнули "червону лінію" в демократичній конкуренції".

Після Шквалу критики Штрак-Циммерманн вибачилися, але не перед німецьким канцлером.

"Я дуже шкодую про те, що образила людей з аутизмом моїм необдуманим порівнянням, і перепрошую у всіх, кого це стосується",
- відзначила депутат.

Втім вона додала, що Шольц дуже спантеличив її та розчарував своїми діями і браком комунікації. За її словами, у цьому немає нічого доброго для країни.

Нагадаємо, в Німеччині часто критикують Шольца за його позицію у війні РФ проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини