Головна Новини Світ Німеччина В одній із європейських країн школярі почнуть вивчати українську мову як другу іноземну
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із європейських країн школярі почнуть вивчати українську мову як другу іноземну

Школи Гессена вивчатимуть українську мову

24 травня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

З початком наступного навчального року школярі у Гессені, Німеччина отримають унікальну можливість вивчати українську мову. Земля Гессен стане першою у федерації, де українську мову запровадять як другу іноземну. Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, наголошуючи на значущості цього кроку як для української діаспори, так і для всіх студентів регіону.

В одній із європейських країн школярі почнуть вивчати українську мову як другу іноземну

У Німеччині в школах почнуть викладати українську мову як другу іноземну

На першому етапі у програмі візьмуть участь ті школи, де вже навчається велика кількість українців. Також до вивчення української мови буде запрошено і студентів без українського походження, що дозволить зміцнити міжкультурні зв'язки та розуміння.

Міністр освіти Німеччини, Армін Шварц, висловив думку, що підтримка України має бути невтомною. Він заявив про важливість надання українським молодим людям та вчителям покращених освітніх та професійних можливостей, які у майбутньому допоможуть відновленню країни. За його словами, у Гессені навчаються приблизно 20 тисяч українських студентів, а працюють понад 300 українських учителів.

Манфред Пенц, міністр федеральних та європейських справ землі Гессен, наголосив, що тривала боротьба України за свободу робить необхідною пропозицію українцям можливості вивчати свою мову.

"Це не просто знак солідарності з Україною, а й спосіб збереження української культурної ідентичності", – сказав він. Міністр додав, що важливо не відрізати біженців від їхнього коріння, а навпаки, будувати мости, які в майбутньому дозволять їм повернутися додому.

Ця ініціатива є важливим кроком до інтеграції української діаспори та підтримки міжкультурного діалогу у Гессені. Впровадження української мови як частини шкільної програми не лише сприяє кращому розумінню української культури серед німецьких студентів, а й підтримує українських учнів у збереженні зв'язку з батьківщиною у скрутні часи.

Нагадаємо, що у Німеччині виселяють із квартир 1700 українських біженців. Звільнити житло в одному з районів землі Саксонія, хто втік від війни, зобов'язали до липня. Квартири мають передати шукачам притулку з інших країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bild".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини