Головна Новини Світ Німеччина В одній із країн ЄС готують серйозні обмеження для українських біженців: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із країн ЄС готують серйозні обмеження для українських біженців: що зміниться

Німеччина готує спеціальні банківські картки для біженців

6 квітня 2024, 07:50 comments1440
Поділіться публікацією:

Німеччина анонсувала запровадження спеціальних дебетових карток, які накладають обмеження на те, як і де прохачі притулку можуть витрачати отримані виплати від держави. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

В одній із країн ЄС готують серйозні обмеження для українських біженців: що зміниться

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що три парламентські групи урядової коаліції погодили законопроект про введення спеціальних карт, який буде винесений на голосування в нижній палаті після того, як Партія зелених ухвалила рішення підтримати його після кількох місяців переговорів.

Ключовими особливостями нової карти стануть контроль за витратами для прохачів притулку та запобігання грошовим переказам за кордон. В уряді канцлера Олафа Шольца вважають, що новий вид картки стане дієвим інструментом для скорочення грошової допомоги.

Наголошується, що деякі землі Німеччини вже самостійно запустили подібні картки для покупок, і активно наполягали на створенні загальнонаціональної правової бази для їхнього запровадження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Земельний суд Гамбурга ухвалив вирок 43-річному німецькому чиновнику за сексуальні претензії до двох хлопчиків, дітей українських біженців та виготовлення дитячої порнографії. Чиновника засуджено до восьми років в'язниці.

Після початку повномасштабного вторгнення німецький чиновник допоміг українським біженцям потрапити до Німеччини та обіцяв, що стане їхнім "захисником". Згодом громадянин Німеччини вимагав близьких стосунків із дітьми українських біженців та шантажував депортацією.

Як з'ясував суд, чоловік кілька разів чіплявся до дітей у своєму автомобілі, а також знімав це на фото. Серед прохань німця, наприклад, були заклики зробити масаж. Коли обидва хлопчики у віці 9 і 11 років відмовилися це робити, він почав їм надсилати листи на пошту з погрозами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – скільки українських біженців готові повернутися до України найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини