Головна Новини Світ Німеччина В уряді Німеччини зізналися про свій страх через постачання озброєння Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді Німеччини зізналися про свій страх через постачання озброєння Україні

Глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін розглядає виключно дипломатичний варіант вирішення конфлікту між Україною та РФ

27 січня 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини відмовився від ідеї постачання Україні озброєння, тому що вважає, що такий крок може призвести до нового витоку ескалації конфлікту з РФ. Як передає портал "Коментарі", таку позицію озвучила голова Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт під час спілкування із представниками мас-медіа.

В уряді Німеччини зізналися про свій страх через постачання озброєння Україні

Крістін Ламбрехт. Фото: з відкритих джерел

Ламбрехт пояснила, що Берлін справді виступив проти того, щоб допомагати Україні у протистоянні з Росією озброєнням. Німеччина відмовилася від намірів постачати Україні зброю, бо побоюється, що такий крок призведе не до миру, до нового військового протистояння. Тому Німеччина ухвалила рішення про те, щоб допомагати у врегулюванні конфлікту в Україні іншим чином, наголошуючи на дипломатії.

Як приклад, глава Міноборони ФРН назвала переговори радників лідерів "Нормандського формату", що недавно відбулися. Берлін залишається прихильником дипломатичних методів вирішувати конфлікти, не вдаючись до силового методу.

Крістін Ламбрехт підтвердила інформацію про те, що Україна звернулася з офіційним запитом до уряду ФРН щодо надання як допомоги захисних жилетів.

Раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив про те, що Київ сподівається отримати від Німеччини 100 тисяч захисних жилетів та шоломів.

Читайте також на порталі "Коментарі – глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що рішення Берліна не надавати Україні озброєння не повинно бути причиною, яка може роз'єднати об'єднаний Захід. Анналена Бербок наголосила, що саме у єдності Заходу головна його сила, в тому числі в протистоянні з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини