Головна Новини Світ Німеччина Велика угода та обмін із Росією: Шольц зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика угода та обмін із Росією: Шольц зробив заяву

У Німеччині приземлився літак із російськими політв'язнями

2 серпня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц побажав звільнення всім в'язням Російської Федерації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "BILD".

Велика угода та обмін із Росією: Шольц зробив заяву

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що літак зі звільненими ув'язненими приземлився в аеропорту Кельн/Бонн о 22:37 за місцевим часом. Олаф Шольц особисто зустрів звільнених у рамках угоди з Росією.

Глава німецького уряду також виступив із заявами про обмін ув'язненими.

"Я бажаю тим, хто сьогодні все ще перебуває у російських в'язницях, знайти шлях до звільнення", — сказав глава німецького уряду.

Канцлер назвав нинішній обмін "правильним рішенням" та зазначив, для нього це "особливий момент".

"Ми суспільство, для якого важлива ідея свободи. Ми також повернули німецьких громадян, які інакше могли б перебувати в небезпеці", — сказав Шольц.

Нагадаємо, 1 серпня відбувся масштабний обмін полоненими між Росією та Білоруссю, а також низкою країн Заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід домовився з Російською Федерацією про звільнення 16 політичних ув'язнених, включаючи трьох американців та одного власника грін-карти, які вже повертаються додому. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у своєму Twitter-акаунті.

Байден зазначив, що угода стала дипломатичним подвигом. Загалом домовленість передбачала звільнення 16 осіб із Росії, включаючи двох німців та сімох громадян Росії, які були політичними ув'язненими у своїй власній країні.

Президент США також привітав зусилля союзників, які брали участь у складних переговорах, щоб досягти цього результату. Серед цих країн були: Німеччина; Польща; Словенія; Норвегія; Туреччина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини