Головна Новини Світ Німеччина Як жителям трьох міст ввели прострочену вакцину Moderna
commentss НОВИНИ Всі новини

Як жителям трьох міст ввели прострочену вакцину Moderna

У Німеччині 840 особам зробили щеплення вакциною Moderna з вичерпаним терміном придатності

18 вересня 2021, 09:55 comments1030
Поділіться публікацією:

Жителям трьох міст — у Зіндельфінгені, Ройтлінгені та Есслінгені ввели 840 доз вакцини проти корони з вичерпаним терміном придатності. Про це повідомляє газета Bild.

Як жителям трьох міст ввели прострочену вакцину Moderna

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

Вакцина належним чином транспортувалася у холодильниках. На етикетках було вказано більш тривалий термін придатності, про що в п'ятницю оголосили три відповідальних райони. Таким чином, вакцина все ж вводилася частково. Однак пізніше дата виявилася неправильною. Відповідальні особи не очікують будь-яких наслідків для постраждалих через цю помилку.

"Ще не було зроблено ніяких висновків про те, що більш тривале зберігання вплинуло б на ефективність", — сказала медичний директор районного центру вакцинації Зіндельфінгена Мартіна Бурхерт-Грейв.

Згідно з новим дослідженням виробника, вакцина настільки стабільна, що її можна зберігати протягом трьох місяців при нормальній температурі холодильника. У Європі, однак, як і раніше діють вимоги Європейського агентства з лікарських засобів, згідно з якими термін зберігання не повинен перевищувати 30 днів.

За необхідності постраждалі зможуть пройти тест через чотири тижні після другої вакцинації, щоб дізнатися, наскільки ефективна вакцинація. Для цього вони повинні отримати лист.

Як раніше інформував портал "Коментарі", відомо, чому США закуповують сотні мільйонів вакцин Pfizer для інших країн. Адміністрація Байдена купує ще сотні мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Pfizer-BioNTech, оскільки Сполучені Штати прагнуть збільшити зусилля з метою поширення вакцини серед населення планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини