Головна Новини Світ Німеччина Зеленський провів розмову із Шольцем: яке посилення можуть отримати ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів розмову із Шольцем: яке посилення можуть отримати ЗСУ

Володимир Зеленський обговорив із Олафом Шольцем посилення української ППО

30 травня 2023, 17:48 comments1287
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 30 травня, провів розмову із канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву українського лідера у Twitter.

Зеленський провів розмову із Шольцем: яке посилення можуть отримати ЗСУ

Володимир Зеленський та Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

"У мене була предметна телефонна розмова з канцлером Шольцем. Я подякував йому за реалізацію потужного оборонного пакету вартістю 3 мільярди євро", — йдеться у повідомленні.

Лідери країн обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту президента України до Німеччини, та подальше зміцнення обороноздатності України, зокрема ППО.

"Ми погодили наші позиції напередодні майбутніх міжнародних заходів", — наголосив Зеленський.

Варто зазначити, що нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус підтвердив виділення Україні найбільшого пакету військової допомоги на суму понад 2,7 млрд євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині відповіли на заяву Лукашенка про ядерну зброю у Білорусі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – забезпечення України винищувачами F-16 – пріоритет для США, а реалізація розпочнеться найближчими місяцями, заявив представник Держдепу Меттью Міллер. При цьому він уточнив, що США прояснили українцям, що не заохочують атаки за межами українських кордонів. Водночас, запевняє Міллер, Україна має право вирішувати, як вона хоче проводити військові операції, адже війну розпочала Росія, яка є агресором. У свою чергу, міністр ВПС США Френк Кендалл зазначає, що пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж Україна отримає можливість задіяти F-16 у війні проти Росії. Що можна сказати про поведінку Заходу останнім часом у ракурсі російсько-української війни? Які очікування на найближче майбутнє? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини