Головна Новини Світ Німеччина ЗМІ з’ясували причину, чому Німеччина проти конфіскації російських активів на користь України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ з’ясували причину, чому Німеччина проти конфіскації російських активів на користь України

Німеччина категорично проти конфіскації російських активів, адже може отримати позови від інших країн за свої воєнні злочини у Другій світовій війні.

28 квітня 2024, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німеччина не підтримує конфіскацію заморожених російських активів для України. Головною причиною такого рішення вважається страх Берліна перед можливими позовами проти Німеччини за злочини у Другій світовій війні.

ЗМІ з’ясували причину, чому Німеччина проти конфіскації російських активів на користь України

Німеччина проти конфіскації активів Росії. Фото з відкритих джерел

Як зазначає The Wall Street Journal Німеччина категорично виступає проти конфіскації 300 мільярдів доларів російських активів на користь України.

"Німеччина побоюється, що вилучення, а не заморожування цих коштів може створити прецедент і спровокувати нові позови проти них за злочини часів Другої світової війни", — повідомляє The Wall Street Journal.

Нагадаємо, що після капітуляції Німеччині у Другій світовій війні був підписаний Версальський договір, який передбачив репарації на суму 132 млрд марок, що за сьогоднішнім курсом еквівалентно 440 мільярдам доларів. Німеччина повністю сплати свій борг у 2010 році.

Однак деякі країни вказують, що частину зобов’язань було списано з Німеччини, або ж країна не сплатила репарації іншим державам, які не були включені в попередні списки для сплати боргів. Наприклад, Греція вказала, що Берлін має заплатити 300 мільярдів доларів, а Польща у 2022 році заявила про необхідність Німеччини сплатити 1,3 трильйона доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Конгресі США підтримали рішення, яке дозволяє Сполученим Штатам конфіскувати заморожені активи Росії. На такий крок Вашингтона відреагували в Кремлі, де заявили, що "США доведеться відповісти у разі конфіскації російських активів".

Також "Коментарі" писали про те, чи вдасться конфіскувати російські активи на користь України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

28 квітня 2024, 18:29

Версальський договор после 2МВ?! Этот журнализд сломался, включайте другого.


Новини