Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на рішення США, яке дозволить передати активи РФ Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на рішення США, яке дозволить передати активи РФ Україні

З'явилась реакція Кремля на рішення Палати представників Конгресу США підтримати закон про дозвіл на конфіскацію російських активів.

21 квітня 2024, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував голосування у Конгресі США, де Палата представників підтримала законопроєкт, який передбачає конфіскацію російських активів у Сполучених Штатах для подальшої їх передачі Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на рішення США, яке дозволить передати активи РФ Україні

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Палата представників проголосувала 360 голосами за законопроєкт під назвою "Закон про мир через силу у 21 столітті", який дає можливість за указом Байдена передати Україні конфісковані активи РФ. 

"США доведеться відповісти у разі конфіскації російських активів, це також завдасть шкоди репутації Штатів", — відреагував Дмитрій Пєсков.

Однак Пєсков не вказав, як саме США доведеться відповісти за конфіскацію активів РФ. Російські активи, які потрапили під замороження у США оцінюються в 5-8 млрд доларів.

"Закон про мир через силу у 21 столітті" також передбачає додаткові санкції проти Росії та Ірану. Крім того, США може заборонити платформу TikTok, якщо компанія ByteDance не продасть її суб’єкту, який не пов’язаному з китайською владою.

Зазначимо, що цей законопроєкт після голосування в Палаті представників має потрапити на розгляд до Сенату США, а далі на підпис до Байдена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії бурхливо відреагували на голосування у Конгресі США, де Палата представників підтримала виділення пакета допомоги Україні. Дмитрій Медведєв назвав таке рішення "русофобським", а Марія Захарова вважає, що це спонсорування "тероризму".

Також "Коментарі" писали, що в Пентагоні розповіли, коли до України прибуде допомога США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 квітня 2024, 12:53

От коли будете підписувати мирну угоду то виставляйте рахунки на відшкодування усіх збитків і відповідальність за початок цієї кризи і злочини. Якщо у вас вистачить розуму таку угоду підписувати з легітимним Клоуном під впливом речовин. А корумпований друг Фюрера - Єрмак, який по факту всім керує немає жодних офіційних повноважень.


Новини