Головна Новини Світ Німеччина Зробити "готовою до війни": одна з країн Європи відновлює обов’язкову військову службу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зробити "готовою до війни": одна з країн Європи відновлює обов’язкову військову службу

Наступного тижня міністр оборони країни Борис Пісторіус отримає доповідь про варіанти можливого відновлення призову

31 березня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

Німеччина збирається відновити обов'язкову військову службу.  Про це пише The Sunday Times.

Зробити "готовою до війни": одна з країн Європи відновлює обов’язкову військову службу

Німеччина відновлює обов’язкову військову службу (фото з відкритих джерел)

У повідомленні ЗМІ йдеться, що наступного тижня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус отримає доповідь про варіанти можливого відновлення обов'язкової військової служби в рамках більш широких заходів, що будуть спрямовані на те, щоб зробити  країну "готовою до війни".

"Але у Берліні, який знаходиться майже в 300 милях від найближчого російського кордону, немає відчуття безпосередньої загрози, яке панує в скандинавських і балтійських країнах. Одне нещодавнє опитування ... показало, що 52 відсотки виборців висловилися за повернення певної форми призову, а 43 відсотки були проти", — йдеться у статті.

На думку авторів публікації, ця ідея найбільше популярна у німців старших 60 років, включно з багатьма літніми чоловіками, які мають спогади про свої дні в армії під час холодної війни. Але люди, які молодші 30 років, серед них 59 відсотків виступають проти цієї концепції в цілому. 

"Олаф Шольц, канцлер СДПН, є ще одним колишнім відмовником військової служби з мотивів совісті. У 1984 році, будучи радикально налаштованим молодим лівим і налаштованим скептиком, він вирішив нести свою національну службу в будинку престарілих, а не в збройних силах. Він також сказав, що повернення до призову є "не гарною ідеєю", — пише ЗМІ.

Нагадаємо, що "коментарі" писали про те, що Бербок розповіла, чого насправді прагне ПутінРосійський диктатор Володимир Путін намагається втягнути НАТО у війну, проте Німеччина не дозволить здійснити такий сценарій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини