Головна Новини Світ Великобританія Британці запасаються продуктами через конфлікт з Францією
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці запасаються продуктами через конфлікт з Францією

Жителям Британії значно обмежили доступ до свіжих продуктів

23 грудня 2020, 13:24
Поділіться публікацією:

Британський консорціум роздрібної торгівлі попередив, що можуть виникнути проблеми з постачанням деяких свіжих товарів до тих пір, поки ланцюжок постачання з Францією не повернуться в нормальний стан. Про це пише Sky News.

Британці запасаються продуктами через конфлікт з Францією

Фото: из открытых источников

Тисячі вантажівок застрягли в Дуврі після того, як Франція закрила свої кордони на початку цього тижня, щоб запобігти поширенню нового штаму COVID. Цей крок заморозив транспортування багатьох свіжих продуктів, особливо між Європою і Великобританією. Але уряди Великобританії та Франції досягли угоди про відкриття кордону між двома країнами для перевізників і деяких пасажирів відсьогодні — якщо їх тест на COVID буде негативним.

Ендрю Опі, директор з продовольства і сталого розвитку Британського консорціуму роздрібної торгівлі, сказав, що угода стала хорошою новиною для споживачів, але додав, що важливо, щоб вантажівки перетинали кордон якомога швидше.

"До тих пір, поки відставання не буде усунуто і ланцюжки постачання не повернуться в нормальний стан, ми очікуємо виникнення проблем з доступністю деяких свіжих товарів", — сказав він.

Супермаркети намагалися заспокоїти покупців, радячи їм робити покупки у звичайному режимі, попри деякі раніше висловлені побоювання з приводу дефіциту напередодні Різдва.

Нагадаємо, кілька днів тому британське видання British Medical Journal опублікувало дослідження Університету Джона Хопкінса, яке показує, що лише кожна 4 людина буде вакцинована до 2022 року, і такий розподіл буде нерівномірним в країнах.

Раніше "Коментарі" публікували інструкцію від посольства в Київ, щоб потрапити до Британії з України в умовах карантинних обмежень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини