Головна Новини Світ Великобританія Британія може направити військових в Україну: ЗМІ дізналися сенсаційні подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія може направити військових в Україну: ЗМІ дізналися сенсаційні подробиці

Стало відомо, що в Британії розглядають можливість направлення військових в Україну

сьогодні, 18:31
Поділіться публікацією:

Британське військове керівництво обговорює можливість відправлення своїх військових інструкторів до України з метою проведення навчання для новобранців. Як пише The Times, невеликі групи інструкторів можуть бути розміщені на заході України, де новобранці пройдуть інтенсивний курс базової підготовки перед відправленням на фронт.

Британія може направити військових в Україну: ЗМІ дізналися сенсаційні подробиці

Британські військові

Такий підхід дозволить розв'язати логістичні проблеми, які виникають при відправленні українських солдатів на навчання до Британії, а також зекономить кошти. Про це виданню повідомили два джерела, обізнані з ходом переговорів.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну, десятки тисяч українських військових пройшли підготовку у Великій Британії в рамках операції "Інтерфлекс", яку очолює Велика Британія. Однак, за словами міністра оборони Джона Хілі, головною перешкодою в цьому процесі залишається забезпечення необхідної кількості українських військовослужбовців для навчання.

Джерело в Міністерстві оборони Великої Британії підтвердило, що проведення тренувань в Україні було б не лише економічно вигіднішим, але й ефективнішим. Такий варіант дозволить пришвидшити навчальний процес, знизивши ризики, оскільки навчання відбуватиметься на безпечній відстані від лінії фронту.

Водночас, українська сторона зазначила, що присутність британських інструкторів на території України стане важливим військово-політичним сигналом для міжнародної спільноти та Росії. Це також може символізувати початок розгортання військової інфраструктури НАТО в Україні, що стане потужним стримувальним фактором.

Крім того, британські солдати матимуть змогу перейняти бойовий досвід від українських військових та випробувати новітні зразки зброї, які використовуються на полі бою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше Франція теж готова була направити війська в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини