Головна Новини Світ Великобританія Британія не дозволить Україні бити вглиб РФ: рішення має ухвалити одна людина
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія не дозволить Україні бити вглиб РФ: рішення має ухвалити одна людина

За інформацією The Times, Британія не дозволить Україні бити ракетами великої дальності без згоди США

16 вересня 2024, 10:34
Поділіться публікацією:

Незважаючи на запевнення Лондона про те, що він разом із українським народом до переможного кінця у війні, є рішення, в яких Великобританія повністю залежить від США. Зокрема, як би бітанська влада не намагалася підтримати Україну, вона не дозволить ЗСУ використовувати ракети великої дальності по цілях в Росії, якщо такої згоди не дасть президент  Сполучених Штатів Джо Байден. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Times".

Британія не дозволить Україні бити вглиб РФ: рішення має ухвалити одна людина

Велика Британія. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, п'ять колишніх міністрів оборони та колишній прем'єр-міністр закликали чинного прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера діяти в односторонньому порядку. Вони попередили, що затримки лише нададуть рішучості російському диктатору Володимиру Путіну.

Однак The Times, посилаючись на свої джерела, повідомив, що Великобританія не "діятиме поодинці", оскільки американські системи наведення вважаються критично важливими для забезпечення попадання ракет в цілі.

Британський уряд вважає, що США, швидше за все, все ж таки дадуть погодяться на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, хоча в адміністрації президента Байдена є розбіжності з цього приводу.

Глава МЗС Великобританії Девід Леммі заявив, що західним союзникам потрібна "спільна стратегія".

"Важливо, щоб як союзники, які підтримують Україну, ми мали спільну стратегію для перемоги в майбутньому. Тепер ми обговорюємо це зі Сполученими Штатами та іншими ключовими союзниками. Ми прямуємо на Генеральну асамблею ООН, де все зустрінемося із Зеленським менш як через 12 днів", – сказав топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Байдена розкрили деталі майбутньої розмови із Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини