Головна Новини Світ США Удар США по Росії. Мито може зрости на 200%
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар США по Росії. Мито може зрости на 200%

В адміністрації Байдена обговорюють рішення збільшити податок на імпорт російського алюмінію, щоб зменшити його присутність на американському ринку. Адже Росія є другим виробником у світі за кількістю експортованого алюмінію.

7 лютого 2023, 11:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США планує підвищити мито на російський алюміній на 200%. Такий крок покликаний припинити імпорт металу з Росії на американський ринок і збільшити тиск на Москву, яка вже майже рік веде війну в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Удар США по Росії. Мито може зрости на 200%

США планує заборонити імпорт російського алюмінію. Фото з відкритих джерел

Bloomberg повідомляє, що президент США Джо Байден та його адміністрація вже кілька місяців розглядає можливість прийняття такого рішення. Окрім санкцій, причиною підвищення тарифу на російський метал є те, що Росія продає його за зниженою, не ринковою ціною на американському ринку, що завдає шкоди компаніям з США.

Підняття мита на 200% фактично б припинили імпорт металу з Росії, адже він стане не конкурентним з американським. Загалом РФ є другою країною виробництвом алюмінію. Частка російського металу на ринку США становить 10% від обсягу імпорту цього металу до Сполучених Штатів.

Однак, як зазначає Bloomberg, президент США Джо Байден ще не дав офіційного рішення, щодо реалізації цього кроку. Також видання повідомляє, що у Європейський Союз наразі не подає жодних ознак для прийняття подібного рішення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Глава ООН Антоніу Гутерріш побоюється, що війна в Україні може розпочати більший конфлікт. На його думки перспективи, що миру в Україні з часом усе більш малоймовірні.

Також "Коментарі" писали, що Росія намагається "підкупити" африканські країни, щоб отримати голоси в ООН. Путін пропонує країнам Африки дешеве зерно, добрива та інвестувати гроші в їх економіку та культуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини