Головна Новини Світ Великобританія Британія послабила карантин через нові дані про коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія послабила карантин через нові дані про коронавірус

Зміни наберуть чинності в Англії, Шотландії та Північної Ірландії з 14 грудня

11 грудня 2020, 17:45
Поділіться публікацією:

Сьогодні МОЗ Великобританії оголосив, що з понеділка люди, які контактували із зараженим коронавірусом повинні піти на самоізоляцію на 10 днів замість 14. Заходи узгоджені по всій території Великобританії. Про це пише Sky News.

Британія послабила карантин через нові дані про коронавірус

Люди, які повинні були відправитися на карантин після повернення з "червоних" країн, також отримають скорочення періоду ізоляції. Зміни були оголошені головними медичними спеціалістами Великобританії й наберуть чинності в Англії, Шотландії та Північної Ірландії з 14 грудня.

Нововведення слід за розголосом нових даних про поширення вірусу, які опублікував головний лікаря Англії професор Крісом Вітт. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я країни, медики впевнені, що період ізоляції можна скоротити.

"Самоізоляція необхідна лише для скорочення поширення COVID, оскільки вона "розриває" ланцюжок передачі", — заявили чотири директори з маркетингу.

Нагадаємо, нещодавно Туреччина також послабила карантинні заходи, пославшись на нові дані про коронавірус. Міністерство охорони здоров'я країни скоротило період карантину при контакті з зараженим з 14 днів до 10 днів і додало можливість повного припинення ізоляції в кінці 7-го дня за результатами тесту ПЛР.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в четвер, 10 грудня, Великобританія заявила про введення санкцій відносно 11 осіб, включаючи колишнього президента Гамбії Яхью Джамме, через порушення прав людини. Сьогодні також стало відомо, що британська вакцина AstraZeneca об'єдналася з російською Супутник V, почавши спільні дослідження для боротьби з коронавірусом. Відзначено, що тести будуть проводитися на людях від 18 років. Спільні випробування були запропоновані Росією ще в кінці листопада.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини