Головна Новини Світ Великобританія Британія відправить військових інженерів до Польщі: як це змінить ситуацію на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія відправить військових інженерів до Польщі: як це змінить ситуацію на кордоні

Британія таким чином прагне допомогти Польщі захистити кордон

9 грудня 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

Британія відправить 140 військових інженерів до Польщі цього місяця для надання підтримки на кордоні з Білоруссю. Таку заяву зробило міністерство оборони у відповідь на, як воно назвало, тиск через "незаконну міграцію". Про це повідомляє Reuters.

Британія відправить військових інженерів до Польщі: як це змінить ситуацію на кордоні

Паркан на кордоні між Польщею та Білоруссю - Reuters

Британія вже підготувала інженерів для допомоги своєму союзнику по НАТО Польщі, на тлі напруженості на кордоні ЄС з Білоруссю. Блок стверджує, що Білорусь доставила мігрантів із Близького Сходу, щоб підштовхнути їх до перетину кордону. Мінськ же називає звинувачення абсурдними.

"Наша відданість європейській безпеці є непохитною, і ми завжди будемо пропонувати підтримку нашим союзникам. Ця небойова підтримка допоможе польським зусиллям захистити свій кордон і передати життєво важливий інженерний досвід", — сказав міністр оборони Бен Воллес.

У Міноборони повідомили, що розгортання діяльності інженерів триватиме до квітня наступного року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Європейський Союз запропонував обмежити деякі права мігрантів на кордоні з Білоруссю, що є жестом підтримки держав-членів ЄС Польщі, Литви та Латвії. Пропозиція була висунута навіть попри те, що Брюссель визнав послаблення напруги на кордоні. Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоханссон заявила, що в останні тижні криза, схоже, вщухла, коли Білорусь повернула 1900 мігрантів до Іраку.

Пропозиція Комісії, виконавчого органу ЄС, передбачає дозвіл трьом країнам, що межують з Білоруссю, надавати мігрантам притулок лише у визначених місцях, таких як певні пункти біля кордону, протягом наступних шести місяців. Шукачі притулку можуть утримуватися на кордоні до 16 тижнів, втрачаючи постійне право на утримання всередині країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини