Головна Новини Світ Великобританія Британія вимагає провести екстренне засідання Радбезу ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія вимагає провести екстренне засідання Радбезу ООН

В ООН мають розглянути ситуацію в Україні через загрозу ядерної небезпеки

4 березня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

4 березня прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон терміново звернувся до представників Радбезу ООН щодо термінового засідання у зв'язку з загрозами ядерного забруднення через захоплення Запорізької  та Чорнобильської АЕС окупантами. Про це відомо з прес-служби уряду Великобританії.

Британія вимагає провести екстренне засідання Радбезу ООН

Борис Джонсон, фото ВВС

Джонсон провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським щодо важкої ситуації на Запорізькій АЕС. Обидва лідери погодилися, що Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції.

Прем'єр-міністр заявив, що необдумані дії президента Путіна тепер можуть загрожувати безпеці всієї Європи. За його словами, Велика Британія зробить усе можливе, щоб ситуація не погіршилася. Джонсон заявив, що буде домагатися екстренного засідання Ради Безпеки ООН у найближчі години, і що Велика Британія негайно підніме це питання перед Росією та близькими партнерами.

Як повідомляв портал, будуть глобальні зміни в геополітиці та на зовнішніх ринках. Про що розповідають експерти. Російсько-українська війна, відкрита фаза якої триває вже дев'ятий день, змінює не лише прямих учасників конфлікту, а й загальну ситуацію у світі.

На сторінці Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомили про те, що пожежу на території Запорізької АЕС у місті Енергодар ліквідували. Там вночі внаслідок обстрілів російських окупантів сталася пожежа. Загоряння відбулося в приміщенні учбово-тренувального корпусу, там горіли три верхні поверхи п'ятиповерхової будівлі. Після завершення обстрілів пожежники почали гасили вогонь. Від ДСНС залучено 40 осіб та 10 од. техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини