Головна Новини Світ Великобританія Британія вперше за 8 років застосує смертоносну зброю: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія вперше за 8 років застосує смертоносну зброю: про що йдеться

Великобританія проведе запуск ядерної ракети з підводного човна: вперше за 8 років

2 лютого 2024, 11:27
Поділіться публікацією:

Великобританія найближчими днями проведе випробувальний запуск ядерної ракети з підводного човна в Атлантичному океані – це відбудеться вперше з 2016 року. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Telegraph.

Британія вперше за 8 років застосує смертоносну зброю: про що йдеться

Британія здійснить пуск ядерної ракети

ЗМІ зазначає, випробування, в якому задіють муляж ядерної боєголовки, відбудеться до 4 лютого приблизно за 90 км від східного узбережжя Флориди з радіусом дії 5 900 км.

Повідомляється, що судноплавні компанії попередили про те, що будуть проводити випробування, коли підводний човен HMS Vanguard прибув до Атлантичного океану.

Востаннє Великобританія випробовувала ядерну зброю у 2016 році.

У матеріалі йдеться, що хоча такі випробування плануються заздалегідь і не є прямою відповіддю на геополітичну діяльність, проте вони відбуваються на тлі загострення кризи в Червоному морі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід має забезпечити поразку Росії в Україні, інакше він ризикує зазнати нападу з боку диктаторських режимів, таких як Китай. Таку заяву зробив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Міністр зазначив, що режими, які не вірять у демократію, спостерігають за війною в Україні і можуть почати напади на західні країни, якщо вирішать, що у них "закінчилася затяжка".

Шаппс сказав, що Британія "живе в дедалі більше небезпечні часи", і повідомив, що минулого місяця набір в армію збільшився більш ніж удвічі на тлі побоювань конфронтації з Москвою.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАТО має почуття глибокої провини перед Україною, оскільки через бездіяльність Альянсу стало можливим широкомасштабне вторгнення Росії. Таку думку в мінісеріалі ВПС "Путін проти Заходу" озвучив колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини