Головна Новини Світ Великобританія Британія збільшила кількість танків, які готова передати Україні: яка нова цифра
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія збільшила кількість танків, які готова передати Україні: яка нова цифра

Великобританія планує надати Україні більше танків Challenger 2, ніж повідомлялось раніше. Відома цифра.

4 березня 2023, 18:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український посол у Сполученому Королівстві Вадим Пристайко розповів, що після поїздки Володимира Зеленського до Лондона, Міноборони Великобританії збільшило кількість танків, які попрямують до України вдвічі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

Британія збільшила кількість танків, які готова передати Україні: яка нова цифра

Британські танки Challenger 2. Фото з відкритих джерел

Українські союзники активно підтримують Київ у боротьбі проти російської армії. Одним з найбільших союзників є Сполучене Королівство, яке стало другою країною за об'ємом постачання військової техніки до України, поступаючись за цим показником лише Сполученим Штатам. Британці одні з перших погодились передати Україні свої танки Challenger 2, а тепер стало відомо, що вони подвоїли кількість танків.

"Якщо танки Challenger 2, то 14 танків нам пообіцяли, а в результаті візиту президента Зеленського домовлено, що ця кількість зросте вдвічі", — розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Таким чином Україна може розраховувати на 28 танків від британців. Разом з цим, Пристайко повідомляє, що переговори щодо надання літаків Eurofighter перебувають на складному етапі. Британці, за словами українського посла, наполягають передати винищувачі Україні вже у мирний час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Global Firepower провела дослідження та створила рейтинг армій світу за кількістю танків. Україна виявилась одним з лідерів у Європі.

Також "Коментарі" писали про колишнього російського президента Медведєва, який пригрозив, що Росія знищить німецький танковий завод в Україні своїми ракетами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини