Головна Новини Світ Великобританія Британський розвідник: триває гонка за володіння штучним інтелектом
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський розвідник: триває гонка за володіння штучним інтелектом

Росія та Китай поступово випереджають країни Заходу

30 листопада 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Начальник британської зовнішньої шпигунської служби Річард Мур попередив у вівторок 30 листопада, що противники Заходу, такі як Китай і Росія, намагаються оволодіти штучним інтелектом у спосіб, який може революціонізувати геополітику протягом наступного десятиліття. Про це повідомляє Reuters.

Британський розвідник: триває гонка за володіння штучним інтелектом

Річард Мур, керівник Секретної розвідувальної служби МІ-6 - Reuters

Річард Мур, керівник Секретної розвідувальної служби, відомої як МІ-6, сказав, що квантова інженерія, інженерна біологія, величезні масиви даних і досягнення в області комп'ютерної потужності створюють загрозу, з якою Захід повинен впоратися.

"Наші противники вкладають гроші та амбіції в оволодіння штучним інтелектом, квантовими обчисленнями та синтетичною біологією, тому що вони знають, що оволодіння цими технологіями дасть їм важелі впливу", — сказав Мур.

Мур — колишній дипломат, який став головою МІ6 у 2020 році, сказав, що технічний прогрес протягом наступного десятиліття може випередити весь технологічний прогрес за минуле століття.

Особливе занепокоєння шпигунів Заходу викликають російські та китайські розвідувальні служби, які кинулися використовувати силу низки складних технологій, іноді швидше, ніж на Заході.

Західні спецслужби побоюються, що Пекін протягом десятиліть може домінувати над усіма ключовими новими технологіями, зокрема штучним інтелектом, синтетичною біологією та генетикою.

Економічний і військовий підйом Китаю за останні 40 років вважається одним із найбільш значущих геополітичних подій останнього часу поряд із падінням Радянського Союзу в 1991 році, що поклало край Холодній війні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Вільнюський окружний суд заочно засудив начальника відділу розвідки Управління Федеральної служби безпеки Росії по Калінінградській області Ігоря Гостєва та громадянина Литви Володимира Соколова за шпигунство на користь Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини