Головна Новини Світ Великобританія Це рішення давно обговорювали: чи змінив Лондон свою позицію щодо ударів ЗСУ вглиб РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Це рішення давно обговорювали: чи змінив Лондон свою позицію щодо ударів ЗСУ вглиб РФ

У Британії зазначили, що Лондон залишається у постійному контакті з українцями і завжди прислухатиметься до їхньої позиції

сьогодні, 16:23
Поділіться публікацією:

Уряд Великобританії не має наміру переглядати свою позицію щодо застосування українськими військовими ракети Storm Shadow для ударів по Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила прес-секретар прем'єр-міністра Британії Кіра Стармер, інформує "The Guardian".

Це рішення давно обговорювали: чи змінив Лондон свою позицію щодо ударів ЗСУ вглиб РФ

Велика Британія

"Ми залишаємося в постійному контакті з українцями і завжди прислухатимемося до їхньої позиції. Як ви можете очікувати, на ГА ООН ми зосередимося на низці питань, включаючи постійну підтримку України в її захисті від російської агресії, а також припинення вогню в Газі та деескалацію напруженості у Лівані та інші", — заявила вона.

Оцінюючи використання ракет Storm Shadow, прес-секретар наголосила, що позиція Великобританії залишається незмінною.

При цьому речник підтвердила, що поточні обговорення щодо України не стосуються одного конкретного виду військової техніки. Йдуть ширші дискусії щодо стратегії та про те, як ми підтримуємо Україну у вирішальний період протягом наступних кількох місяців та в міру того, як ми вступаємо у зиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США фактично перешкоджають Україні використовувати британські далекобійні ракети Storm Shadow для ударів по території Росії через побоювання президента Джо Байдена щодо можливого загострення конфлікту. Про це повідомляє The Times.

Автори матеріалу зазначають, що більше місяця тому уряд Великобританії звернувся до США з проханням пом'якшити обмеження на використання Україною своєї далекобійної зброї. Однак досі не отримало відповіді, і це питання фактично "застрягло" в системі США, повідомило джерело "The Times".

Ще один співрозмовник в уряді підтвердив, що дискусії щодо Storm Shadow із союзниками продовжуються, а третій співрозмовник охарактеризував це як "рутинний процес" у США.

Раніше "Коментарі" писали – Столтенберг на пальцях пояснив, чому Україна має право і битиме вглиб Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини