Головна Новини Світ Великобританія Чи бути великій війні: Британія зробила заяву про право Ізраїлю дати жорстку відповідь Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи бути великій війні: Британія зробила заяву про право Ізраїлю дати жорстку відповідь Ірану

Глава МЗС Британії вважає, що Ізраїль справді має право відповісти Ірану, але не має загострювати конфлікт

15 квітня 2024, 13:44 comments1861
Поділіться публікацією:

Ізраїль має повне право відповісти на атаку Ірану, проте Лондон закликає його не вдаватися до дій, які призведуть до ескалації ситуації в регіоні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон, повідомляє The Guardian.

Чи бути великій війні: Британія зробила заяву про право Ізраїлю дати жорстку відповідь Ірану

Девід Кемерон. Фото: із відкритих джерел

"Звичайно, якщо ви перебуваєте в Ізраїлі сьогодні вранці, ви по праву думаєте: "Ми маємо повне право відповісти на це", і вони (Ізраїль — ред.) мають право, проте ми закликаємо не допускати ескалації", — сказав Девід Кемерон.

Топ-дипломат висловив сподівання на те, що відповіді (Ізраїлю – ред.) не буде, і натомість увага світу має переключитися на ХАМАС.

"Я думаю, що найрозумніше визнатиме, що атака Ірану виявилася невдалою. І ми хочемо зосередити увагу на цьому, на згубному впливі Ірану, і фактично зосередитися на тому, що відбувається в секторі Газа і на звільненні цих заручників", — підкреслив глава британського МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — іранська масована ракетно-дронова атака на Ізраїль у ніч на 14 квітня була виконана абсолютно в тому ж стилі, в якому Росія атакує Україну. Ось тільки захист в Ізраїлю, в тому числі завдяки допомозі союзницької авіації, був значно потужнішим. При цьому РФ відверто радіє загостренню Близького Сходу, вважаючи, що воно відверне увагу від війни в Україні. Але в США, схоже, навпаки, зрушиться нарешті з мертвої точки питання виділення зовнішньої допомоги (як Ізраїлю, так і Україні). Які основні висновки з близькосхідної ескалації можна зробити зараз? Які є варіанти розвитку подій у дедалі явнішому багаторівневому протистоянні демократичних та авторитарних світів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини