Головна Новини Світ Великобританія Чи готується Британія до відправлення військ до України: Сунак остаточно закрив питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готується Британія до відправлення військ до України: Сунак остаточно закрив питання

Ріші Сунак упевнений, що потрібно нарощувати інвестиції в оборону

15 червня 2024, 09:38 comments5272
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день офіційний Лондон не розглядає відправлення своїх військових чи НАТО до України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю газеті "La Repubblica" зробив прем'єр-міністр країни Ріші Сунак.

Чи готується Британія до відправлення військ до України: Сунак остаточно закрив питання

Ріші Сунак. Фото: з відкритих джерел

Журналісти порушили прем'єру Британії пряме питання про готовність вже зараз дати команду про відправлення британських військ до України. На це Ріші Сунак відповів, що це навіть не обговорюється.                                             

Глава уряду вважає, що ухвалене на саміті Групи семи в Італії рішення щодо використання прибутку від заморожених російських активів на потреби України стало демонстрацією, що "G7 готова на все".

Ріші Сунак упевнений, що потрібно нарощувати інвестиції в оборону, "бо світ став небезпечним та непередбачуваним, як ніколи в останні десятиліття".

Щодо застосування західної зброї проти цілей на території РФ британський прем'єр висловився ухильно. За його словами, ракети мають використовуватись "з дотриманням міжнародних гуманітарних законів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон заявив, що принаймні ще кілька країн погоджуються з можливістю відправити інструкторів до України для навчання мобілізованих українських військовослужбовців. Таку заяву Макрон сказав на спільній прес-конференції із Володимиром Зеленським після переговорів у Єлисейському палаці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Еммануель Макрон запропонував голові Білого дому Джо Байдену відправити в Україну військових інструкторів. Але останній навідріз відмовив.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини