Головна Новини Світ Великобританія Доля афганської ЛГБТ-спільноти турбує Великобританію
commentss НОВИНИ Всі новини

Доля афганської ЛГБТ-спільноти турбує Великобританію

Представники меншин змушені тікати з Афганістану у більш толерантне європейське середовище

31 жовтня 2021, 00:53
Поділіться публікацією:

Великобританія зустріла перших представників ЛГБТ-спільноти Афганістану, повідомляє агентство Deutsche Welle.

Доля афганської ЛГБТ-спільноти турбує Великобританію

Представники афганської ЛГБТ-меншини евакуюватимуться до Великобританії - фото Вікіпедії

Представники сексуальних меншин прибули до Великобританії з Афганістану. МЗС країни планує продовжити евакуацію цих людей. Їхнє перебування території, яка належить Талібану, є смертельно небезпечною.

Перша партія переселенців складається з 29 осіб. Якби вони залишись вдома, то віддавались би постійним переслідуванням та дискримінації, нагадують урядовці Великобританії. Напередодні представники талібів оголосили, що прав меншин дотримуватись не збираються.

Представники ЛГБТ-спільноти продовжать евакуюватись з Афганістану. Кілька груп прибуде протягом наступних місяців. Елізабет Трасс, міністр закордонних справ, наголосила, що надалі Сполучене Королівство відіграватиме ключову роль у звільненні та виїзді людей з груп ризику.

Представники меншин караються у Талібані смертю. Один із суддів, з яким спілкувався журналіст німецького видання Bild, розповів про два основних загальноприйнятих методи. Чоловіків, які мали стосунки з іншими чоловіками, потрібно або забити камінням, або скинути на них стіну, висотою 2-3 метри. Уряд Австралії у 2009 році підготував звіт, у якому говорилось: представники ЛГБТ-спільноти регулярно страчувались талібами, коли вони були при владі з 1996 по 2001 рік. Після того при світській владі вони зазнавали утисків та нерозуміння з боку сім'ї та громади. З іншого боку, у цьому ж звіті стверджується, що "гомосексуальність є тривалим аспектом життя на півдні Афганістану, прикрите традицією міцної чоловічої дружби". Там же висловлюється думка: "якщо полегшиться дрес-код афганських жінок, це послабить інтерес чоловіків один до одного". 

Між тим Мулла Нооруддін Турабі, один з керівників Талібану, на початку вересня оголосив, що в країні відновлюється традиція відрубувати кінцівки та страчувати за певні порушення закону. Нагадуємо, що таліби повернулись до влади у серпні 2021 р., коли США вивели з Афганістану свої війська.

Про те, як таліби стратили афганську спортсменку, видання "Коментарі" повідомляло раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини