Головна Новини Світ Близький Схід Виклали фото в соцмережі: таліби стратили спортсменку збірної Афганістану з волейболу - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Виклали фото в соцмережі: таліби стратили спортсменку збірної Афганістану з волейболу - ЗМІ

Міжнародна федерація волейболу вже виступила з офіційною заявою

22 жовтня 2021, 22:30 comments1044
Поділіться публікацією:

Представники Талібану відтяли голову відомій в Афганістані волейболістці Махджубін Хакімі, яка грала за молодіжну збірну цієї мусульманської країни. Про це інформує New York Post, використовуючи повідомлення Persian Independent.

Виклали фото в соцмережі: таліби стратили спортсменку збірної Афганістану з волейболу - ЗМІ

Лише двом волейболісткам з команди вдалося втекти з країни (Фото Twitter)

Інформацію,  не називаючи свого імені, повідомив тренер спортсменки. Зокрема, що її обезголовили під час операції  з розшуку спортсменок. Але афганські терористи виклали в соціальні мережі світлини обезголовленого тіла волейболістки.

Страта відбулась ще на початку місяця, але шоковані рідні та інші спортсмени не повідомляли про це, бо були налякані.  Лише двом волейболісткам вдалось покинути Афганістан.

Наставник спортивної команди розповів, що всі його підопічні  перебувають в шоковому  стані, вони бояться за своє життя. Волейболістки переховуються по всій країні.

Саме у вересні, представники керівної влади Талібану оголосили про заборону для афганок займатися спортом.

Одна з представниць колишньої збірної розповіла, що нова влада  попередила їх родини про те, щоб не давали дозволу донькам долучатись до спорту. Тому всі наші товаришки спалили свій спортивний інвентар, щоб таким чином порятувати свої родини та себе.

 Разом з тим, міжнародна федерація волейболу опублікувала свою заяву, реагуючи на смерть афганської волейболістки.

В ній сказано, що FIVB шокована інформацією про страшну смерть молодої волейболістки. Разом з  тим, є суперечливі дані про реальну причину смерті Хакімі. Тому міжнародна федерація волейболу  чекає на роз’яснення.

 Тут також осудили будь-які форми  примусу та насильства і нагадали про право кожної людини займатись спортом на свій вибір без погроз бути вбитим.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що жінки Кабула наважилися на першу акцію протесту проти "Талібану".

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини