Головна Новини Світ Великобританія Джо Байден збирається зустрітися з королевою Єлизаветою II: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден збирається зустрітися з королевою Єлизаветою II: що відомо

Зустріч американського президента з королевою Великобританії відбудеться 13 червня

3 червня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Незабаром у американського президента Джозефа Байдена відбудеться перший "європейський" вояж. З робочим візитом побуває глава Білого дому і у Великобританії. Як повідомляє інформаційна служба BBC, в Букінгемському палаці подружжя Байденів прийме сама королева Єлизавета II.

Джо Байден збирається зустрітися з королевою Єлизаветою II: що відомо

Королева Єлизавета II прийме Джо Байдена у палаці 13 червня. Фото з відкритих джерел

Попередньо зустріч високопоставлених політиків повинна відбутися 13 червня. Цього ж дня Байден планує закінчити своє перебування в Англії.

Повідомляється, що Джо Байден — уже дванадцятий за рахунком американський президент, який удостоївся честі зустрітися з Єлизаветою II.

Загалом же королева проводила робочі зустрічі з усіма главами адміністрацій Білого дому, крім Ліндона Джонсона, 36-го президента Штатів. Першим американським президентом, з яким Єлизавета зустрілася ще в статусі принцеси, був Гаррі Труман.

Особливих подробиць запланованого візиту Джозефа Байдена і його дружини Джилл до монаршої резиденції не розголошується. Невідомі і питання, які будуть обговорюватися на прийомі.

Цілком ймовірно, що президент і перша леді Америки особисто висловлять свої співчуття з приводу смерті чоловіка Єлизавети II, принца Філіпа. Втім, Байдени були одними з тих світових політиків, які ще у квітні висловили свої співчуття і підтримку королівській родині через тяжку втрату.

Додатково повідомляється, що з іншим важливим представником британської політики Байден зустрінеться трьома днями раніше, 10 червня. Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон проведе бесіду з американським лідером, щоб "підтвердити міцність ділових відносин між країнами".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто з улюблених онуків королеви почав шлюборозлучний процес зі своєю дружиною. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, кого з членів монаршої сім'ї звинуватили у ймовірній співпраці з російським президентом Володимиром Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини