Головна Новини Світ Великобританія Екоактивістці Греті Тунберг встановили пам'ятник: де і навіщо (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Екоактивістці Греті Тунберг встановили пам'ятник: де і навіщо (ФОТО)

На встановлення пам'ятника витратили 33 тисячі доларів

1 квітня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

У Великобританії з'явився ще один пам'ятник, який увіковічнює сучасних суспільних діячів. Цього разу подібна честь була надана відомій активістці Греті Тунберг, яка виступає за збереження екології. Новину повідомляє "Бабель", посилаючись на британську службу BBC.

Екоактивістці Греті Тунберг встановили пам'ятник: де і навіщо (ФОТО)

Греті Тунберг встановили пам’ятник. Фото з відкритих джерел

Пам'ятник Тунберг знаходиться на території університету Вінчестера. Зображена в повний зріст скульптура "одягнена" у звичайну спортивну кофту, а руку простягає до перехожих. Остання деталь явно стосується того, що Грета Тунберг здебільшого намагається донести відразу всім і кожному окремо важливі аспекти простих екоречей.

Це підтверджує і позицією університету, в якому у статуї бачать справжній символ боротьби з кліматичною кризою. При цьому Грету називають людиною, яка надихає на боротьбу за справедливість і зміни світу на краще.

Екоактивістці Греті Тунберг встановили пам'ятник: де і навіщо (ФОТО) - фото 2
Екоактивістці Греті Тунберг встановили пам'ятник: де і навіщо (ФОТО) - фото 3

На створення пам'ятника і його установку в університеті витратили близько 33 тисяч доларів. При цьому студенти хоч в основному і підтримують ініціативи Тунберг, не оцінили подібного жесту адміністрації навчального закладу. Встановлення пам'ятника засудили і представники інших коледжів Вінчестера. 

За словами очільниці студентського товариства Меган Болл, гроші, виділені на скульптуру Тунберг, варто було спрямувати на потреби студентів. Тим більше, що підопічні університету Вінчестера через коронавірусний карантин і досі перебувають на дистанційному навчанні. При цьому адміністрація вузу вже відкинула будь-які звинувачення своїх студентів, уточнивши, що фінансування створення і встановлення пам’ятника не зашкодить виплатам студентам чи викладачам.

Втім, не в усьому світі настільки ліберально ставляться до Грети Тунберг. Раніше ми повідомляли, що на протестах індійських фермерів на знак незгоди були спалені кілька фотографій шведської екоактивістки.

Також на порталі можна дізнатися, за що в "Книзі рекордів Гіннеса" увіковічнили популярний фільм "Борат-2". До речі, стрічка була номінована на "Золотий глобус-2021" і навіть завоювала кілька нагород. Які саме, дізнавайтеся з нашої інфографіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

1 квітня 2021, 19:55

Лавров сказал-дебилы,блд, и в это надо просто верить!!


Новини