Головна Новини Світ Великобританія Кемерон відповів, чи готова Британія збивати дрони над Україною, як над Ізраїлем
commentss НОВИНИ Всі новини

Кемерон відповів, чи готова Британія збивати дрони над Україною, як над Ізраїлем

Лондон побоюється бути втягнутим у прямий конфлікт сил НАТО та російських військ

15 квітня 2024, 15:20 comments6059
Поділіться публікацією:

Після того, як ВПС Британії разом з іншими союзниками допомогли відбити одну з найпотужніших атак Ірану на Ізраїль, у ЗМІ актуалізувалося питання, чи ВПС Британії можуть почати збивати безпілотники над Україною, адже Лондон скрізь називає Україну своїм найближчим партнером і постійно твердить, що готовий і надалі підтримувати Київ у війні проти путінської Росії. Водночас, на сьогоднішній день ВПС Британії не готові збивати дрони-камікадзе над територією України, оскільки прямий конфлікт сил НАТО і російських військ "викличе тривожну ескалацію". Як передає портал "Коментарі", таку думку в ефірі LBC висловив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон.

Кемерон відповів, чи готова Британія збивати дрони над Україною, як над Ізраїлем

Девід Кемерон. Фото: із відкритих джерел

Раніше прем'єр Ріші Сунак підтвердив, що винищувачі Королівських ВПС збили кілька іранських безпілотників, які атакували Ізраїль у неділю. Журналіст запитав Кемерона, чому ВПС не можуть робити те саме для України.

"Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти українцям. Ми підготували понад 60 тисяч українських військовослужбовців, ми першими надали їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки", – сказав міністр.

Але він наголосив на ризиках використання британських військових сил для прямої конфронтації з Росією.

"Складність того, що ви пропонуєте полягає в тому, що якщо ви хочете уникнути ескалації в плані ширшої європейської війни, гадаю, слід уникати прямої взаємодії військ НАТО з російськими військами. Це може призвести до ескалації ситуації", — наголосив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ізраїль має повне право відповісти на атаку Ірану, проте Лондон закликає його не робити дій, що призведуть до ескалації ситуації в регіоні. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

"Звичайно, якщо ви перебуваєте в Ізраїлі сьогодні вранці, ви по праву думаєте: "Ми маємо повне право відповісти на це", і вони (Ізраїль — ред.) мають право, проте ми закликаємо не допускати ескалації", — сказав Девід Кемерон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини