Головна Новини Світ Великобританія Кулеба відреагував на обстріл британського корабля біля Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба відреагував на обстріл британського корабля біля Криму

Дипломат заявив, що політика Росії становить загрозу для світу

23 червня 2021, 18:18
Поділіться публікацією:

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував обстріл корабля Великобританії російським флотом біля узбережжя анексованого Криму. Українську позицію з приводу цієї ситуації він оприлюднив у Twitter.

Кулеба відреагував на обстріл британського корабля біля Криму

Дмитро Кулеба (фото з відкритих джерел)

Керівник дипломатичного відомства наголосив, що такі дії країни-агресора вкотре підтверджують українську позицію з приводу дій і вчинків Росії.

"Агресивна і провокаційна політика Росії у Чорному та Азовському морях, окупація і мілітаризація Криму становлять постійну загрозу для України та її союзників", — заявив Дмитро Кулеба у Twitter.

У військовому відомстві Росії вже заявили, що їхній корабель обстріляв британський есмінець, оскільки він нібито порушив кордон із РФ біля мису Фіолент.  

Раніше видання "Коментарі" повідомляло своїм читачам про те, що у Британії вже встигли відреагувати на обстріл свого корабля. У британському Міноборони заперечують порушення територіальних вод РФ, а також сам факт обстрілу.

Представники військової дипломатії Об'єднаного Королівства запевняють, що ніяких обстрілів, в тому числі скинутих бомб, екіпаж есмінця не фіксував. При цьому британці підкреслюють, що жодного порушення морських кордонів Російської Федерації з їхнього боку і бути не могло: корабель мирно перетинає українські територіальні води.

У такий спосіб Великобританія вкотре нагадала російським політикам про те, що, згідно із міжнародним законодавством, Кримський півострів був і залишається частиною України. Тому всі води поблизу нього — також територія української держави.

У НАТО цю ситуацію поки ніяк не прокоментували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

23 червня 2021, 20:16

Очередной хуесос на подсосе у мелкого зеленого пидораса!


Новини