Головна Новини Світ Великобританія Обстріл есмінця в Чорному морі: як відреагувала Великобританія
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстріл есмінця в Чорному морі: як відреагувала Великобританія

У британському Міноборони заперечують порушення територіальних вод РФ, а також сам факт обстрілу

23 червня 2021, 16:02 comments2101
Поділіться публікацією:

Українське та міжнародне співтовариства глибоко обурені повідомленнями Росії про ймовірний факт попереджувального обстрілу одного з військових кораблів Великобританії. Однак, судячи із заяв пресслужби британського Міноборони, есмінець Defender не потрапляв у подібну "халепу".

Обстріл есмінця в Чорному морі: як відреагувала Великобританія

Есмінець Defender в Одеському порту. Фото з відкритих джерел

Представники військової дипломатії Об'єднаного Королівства запевняють, що ніяких обстрілів, в тому числі скинутих бомб, екіпаж есмінця не фіксував.

При цьому британці підкреслюють, що жодного порушення морських кордонів Російської Федерації з їхнього боку і бути не могло: корабель мирно перетинає українські територіальні води (нагадаємо, що кілька днів тому Defender ще знаходився в Одеському морському порту).

До слова, така реакція Британії вкотре нагадує російським політикам про те, що, згідно із міжнародним правом, Кримський півострів був і залишається частиною України. Тому всі води поблизу нього — також територія української держави.

До слова, при цьому представники британського Міноборони не заперечують факту стрілянини з боку Росії. Однак вони припускають, що, ймовірно, флот РФ міг проводити спеціальні морські навчання і попереджати про це спеціальними знаками всі кораблі, які знаходяться поблизу.

Зауважимо, що Україна вже готує офіційну реакцію на неприємний інцидент, що стався поблизу анексованого Криму. У вітчизняному МЗС вважають, що РФ лише вкотре підтвердила свою агресивну політику щодо інших країн, особливо — західних.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому для Володимира Зеленського так важливо забезпечити мирне і спокійне перебування чужих кораблів в акваторії Чорного моря. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, в який політично-спортивний скандал Україна потрапила через Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валентин

25 червня 2021, 19:33

Ираида, Не обижай дурков, все же люди..... Просто рагуль неотесанный...

Валентин

25 червня 2021, 19:31

проФФесор, ..... Если бы кацапская орда стрельнула по БРИТАНСКОМУ эсминцу, в ответ получили бы по самые нехочу. ....Хм, проХвЭссор, надо полагать, - практикующий проктолог, и по совместительству, - копрофил.....Хе-хе...

Валентин

25 червня 2021, 19:28

Больше, эта калоша этого не повторит. Будут топить.

Ираида

24 червня 2021, 07:28

проФФесор, не смеши мои тапочки, дурко.

Ираида

24 червня 2021, 07:27

Харя Кришны, истинно. :)

Ираида

24 червня 2021, 07:26

А нечего шастать у чужих границ. :)))

Украина

23 червня 2021, 22:43

ебанутые чуть третью мировую не начали гнать это нато надо а киевскую власть к стенки

проФФесор

23 червня 2021, 20:42

ККК, об обстреле заявили САМИ Ху..ловцы, "зелёнкин" тут не при делах

проФФесор

23 червня 2021, 20:39

очередной Путинский БРЕД. Если бы кацапская орда стрельнула по БРИТАНСКОМУ эсминцу, в ответ получили бы по самые нехочу. Не и забывайте что Балтийский и Северный флота ходят мимо Британии, ПОКА. Закрыть их проход не составит труда Англии. Ху..ло мало ОДНОГО ВЕЧНОГО врага, хочет ещё ПАРОЧКУ.

ККК

23 червня 2021, 20:20

Британия сказала, что зеленое гавно пиздун и вор! Никакого обстрела не было, а жидяра привык врать и воровать, но это у жидовни в крови!!!

Харя Кришны

23 червня 2021, 16:27

Участники инцидента спокойны. Возмущена Украина. То есть не вся Украина, а ее наглые захребетники, тырящие бюджет, распродающие все, что осталось. Известно, кто первый орет "держи вора".


Новини