Головна Новини Світ Великобританія Лондон може передати Україні винищувачі, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Лондон може передати Україні винищувачі, але є умова

У Британії обговорюють варіанти, як Україні отримати винищувачі

28 січня 2023, 08:54
Поділіться публікацією:

Уряд Великобританії може погодитись на те, щоб передати Києву винищувачі. Але шанси, що таке рішення може бути прийняте, є лише при відході російських військ з окупованих територій. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Telegraph.

Лондон може передати Україні винищувачі, але є умова

Британія могла б передати винищувачі Україні, але є умова. Фото: Getty Images

При цьому видання не уточнює, про виведення російських військ на які саме позиції йдеться – позиції на момент 24 лютого 2022 року або позиції загальновизнаних кордонів України 1991 року.

Так, одне високопоставлене джерело Королівських ВПС наголосило: "Ніколи не кажи ніколи" в контексті можливості відправлення літаків, але відзначило, що нібито "Зараз це не пріоритет".

Також джерела розповіли, що такий сценарій може статися, "коли Росія буде видворена з України, а українцям потрібно буде провести місію повітряного контролю, щоб захистити свій повітряний простір". Тобто вже йдеться про можливість надання літаків для патрулювання повітряного простору України.

Втім, інше високопоставлене джерело в обороні стурбоване тим, що Військово-Повітряні сили та Військово-Морський флот (ВМС та ВМФ) не роблять істотного внеску на підтримку українських військових.

За даними джерел газети, "українцям потрібна участь усіх видів Збройних сил". Співрозмовники у ВМС та ВМФ пояснили, що їхнє озброєння справді досконале і українським військовим потрібно витратити пристойно часу, щоб навчитися на ньому працювати.

Водночас, видання нагадує, що ВМФ Великобританії з літа 2022 року вчить українців керувати двома мінними тральщиками класу Sandown.

Читайте також на порталі "Коментарі" — запеклі бої за Вугледар: Олексій Арестович розповів, чи розпочався вже прогнозований наступ Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко запевняє, що Україна пропонує підписати "пакт про ненапад", але при цьому нібито "продовжує готувати бойовиків та екстремістів". Український лідер Володимир Зеленський заявив, що наша країна не збиралася і не збирається нападати на Білорусь, а також – що для нас важливо, що та "не втратила свою незалежність і не вступила, незважаючи на вплив будь-кого, в цю абсолютно ганебну війну" . Про що говорять ці заяви Лукашенка та Зеленського, а також загальна ситуація в Білорусі? Як, швидше за все, будуть у найближчому майбутньому розвиватися події в РБ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaaa

28 січня 2023, 13:50

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини