Головна Новини Світ Великобританія Лондон вже попереджає про рекордне зростання цін на газ і бензин одразу після вторгнення РФ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Лондон вже попереджає про рекордне зростання цін на газ і бензин одразу після вторгнення РФ в Україну

Британська влада побоюється, що Росія скоротить постачання газу до Європи у відповідь на санкції

24 січня 2022, 14:40
Поділіться публікацією:

В уряді Великобританії стривожені тим, що незабаром може початися стрімке зростання цін на пальне. Це може статися у тому випадку, якщо Росія таки піде на вторгнення в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "The Times" з посиланням на джерела.

Лондон вже попереджає про рекордне зростання цін на газ і бензин одразу після вторгнення РФ в Україну

Газпром. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що зростання цін на бензин і газ може початися після того, як Росія опиниться під новими санкціями, які будуть введені за її вторгнення в Україну. У Великій Британії вважають, що Москва спробує діяти дзеркально і спробує скоротити до мінімуму постачання енергоресурсів до країн ЄС.

В уряді вважають, що Росія не піде на те, щоб повністю перекрити вентиль і тим самим залишити Європу без російського газу та палива, але обмежити до мінімуму постачання газу цілком може. У результаті це призведе до того, що ціни на газ і бензин можуть пробити новий історичний максимум.

Одне з джерел повідомило, що Лондон не так залежить від постачання російського газу, як інші країни Європи, але все ж таки може постраждати через "ризик зростання оптових цін". Великобританія – одна з небагатьох країн Європи, яка практично не залежить від постачання "блакитного палива" з РФ. 2020 року Британія отримала менше 3% російського газу від загального обсягу.

Зазначимо, уряди ЄС та США виступили за введення санкцій проти Росії у разі її вторгнення в Україну. Цю ідею підтримав уряд Великої Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – дипломати США на валізах: експерти розповіли, чому Захід продовжує загострювати ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини