Головна Новини Світ США Дипломати США на валізах: чому Захід продовжує загострювати ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломати США на валізах: чому Захід продовжує загострювати ситуацію

У Вашингтоні називають ситуацію в Україні надзвичайно серйозною

24 січня 2022, 11:28
Поділіться публікацією:

США на тлі чуток про ймовірне російське вторгнення відправили в Україну чергову партію летального озброєння. Держдепартамент США дав дозвіл на добровільний від'їзд держслужбовців Сполучених Штатів і зобов'язав виїхати членів їхніх сімей із посольства у Києві. Про що свідчать такі дії? З цим та іншими питаннями видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Дипломати США на валізах: чому Захід продовжує загострювати ситуацію

Посольство США. Фото з відкритих джерел

Всім слід розуміти важливість координації зусиль українських військових та американських партнерів у рамках глобального протистояння з РФ

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк зазначає:

"Те, що США дають нам зброю, демонструє реальну підтримку з боку американців нашої держави у протистоянні з РФ. Конкретні дії завжди говорять більше, ніж ті чи інші слова".

Що стосується від'їзду працівників посольства, то це, за словами експерта, звичайна протокольна процедура, яка не повинна викликати масову істерію з боку українських громадян і ЗМІ у стилі: американці виїжджають і нас залишають наодинці з агресором.

"Така процедура могла бути непублічною. Але американці вважали за краще зробити це відкрито. Передумови, до речі, зчитувалися ще минулого тижня, коли держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту провів зустріч із представниками посольства та членами їхніх сімей. Обговорювали загрозу російського вторгнення і, гадаю, обговорювали плани евакуації. Що з огляду на ризик повномасштабної агресії з боку РФ цілком зрозуміло, – каже Тарас Семенюк. – Нам слід розуміти важливість координації зусиль українських військових та американських партнерів у рамках глобального протистояння з Російською Федерацією. І спокійно зміцнювати обороноздатність і зв'язки з міжнародними партнерами".

Захід користується ситуацією, нагнітає, крутить нами як циган сонцем

Політолог, директор Департаменту внутрішньої політики та комунікації Українського інституту політики Олена Броницька припускає, що США та Великобританія бачать слабкість української влади. І намагаються на цьому зіграти, нагнітаючи обстановку.

"Не схоже, що РФ потрібна відкрита війна. Це величезні фінансові, людські ресурси. Це нові санкційні удари та відсутність перспектив для такого важливого для Москви проєкту, як "Північний потік-2". Але США та Британія, схоже, грають на слабкостях України та РФ, намагаючись посилити конфронтацію. Вони напихають Україну зброєю, вкидають у ЗМІ масу далеких від реальності повідомлень у стилі "ось-ось Росія нападе". Тепер ще й евакуація американських дипломатів. Таке враження, що ще трохи – і самі американці та британці розіграють військову ескалацію, наприклад, на Донбасі. А висьорбувати все це будуть Київ і Москва", – зазначає Олена Броницька.

Вона наголошує, що Україна попри десятиліття розкрадання недбайливою владою все ще багата на землю, урожаї, корисні копалини. І на це можуть бажати накласти руку багато "закордонних партнерів".

"І поки у нас при владі люди, які не вміють це берегти, не вміють керувати країною, які надто емоційні та непрофесійні – Захід користується ситуацією. Нагнітає. Крутить нами як циган сонцем. Наголошую — не видно необхідності зараз нападати з боку РФ. Але видно бажання якоїсь третьої сили розіграти карту посилення російсько-української конфронтації. У тому числі з нібито підготовкою держперевороту та ще й із прізвищами, які точно не входять до топ-політиків України. Мені здається, всі ці маніпуляції розуміє і сам Зеленський – судячи з його нещодавнього відеозвернення із закликами не панікувати. Розуміє, але, схоже, зробити із цим нічого не може", – резюмує Олена Броницька.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чому німців серед союзників України у війні з РФ тепер не буде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Виктор Тор

24 січня 2022, 12:43

Да ,Лена, переброска к границам Украины орды с танками ,ракетами и самолетами не показывает о готовности напасть. Что там для России потратить на переброску миллионы или миллиарды рублей,мелочь,потому и "балуются", "чем бы дитя не тешилось". А эти "третьи" лица так вообще оборзели,спят и мечтают захапать наши богатства, расхитители проклятые. А


Новини